Examenul de licenta la Spiru Haret ramane valabil

Examenul de licenta la Spiru Haret ramane valabilIn cele din urma, absolventii Spiru Haret carora nu le este recunoscuta diploma de licenta vor putea da un nou examen de licenta, stabilit in perioada 15-30 septembrie. Insa aceasta testare se va putea organiza doar cu conditia ca reprezentantii universitatii sa respecte metodologia de monitorizare elaborata de minister si sa stabileasca exact care sunt comisiile de examen.

Pentru a lamuri absolventii facultatilor din cadrul Universitatii Spiru Haret daca printr-un nou examen de licenta le vor fi recunoscute studiile superioare, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a venit cu precizari in privinta testarii. Potrivit acestuia, examenele nu vor fi date in acelasi format ca prima data, ci in conditiile stabilite de monitorizarea impusa de minister si in locatiile avizate de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii Invatamantului Superior. Totodata, din comisiile de examinare vor face parte reprezentantii de la facultatile de profil acreditate din tara, iar testarea se va desfasura exclusiv prin prezenta candidatului in fata comisiei. Pana la 20 august, universitatea va trebui sa trimita listele cu profesorii si conferentiarii universitari proprii care vor face parte din comisiile de examinare. Doar in acest fel diplomele studentilor nu vor mai avea acest statut incert. Totodata, ministrul a adaugat ca prin aceste masuri se urmareste interesul studentilor, dar si ca unele universitati sa nu mai aiba renumele de fabrici de diplome.

Pana la data de 15 august, reprezentantii universitatii vor trebui sa trimita catre minister un tabel nominal cu persoanele care vor sustine examenul. Printre acestia se numara si cei aproximativ 2.000 de absolventi din anii 2008 si 2009 care au urmat cursurile la FR si ID neacreditate la Filiala Zalau a Universitatii Spiru Haret si care vor putea sustine, luna viitoare, o noua licenta. Dupa cum ne-a declarat directorul filialei universitare menti-onate, Florian Tuduce, institutia de invatamant superior va respecta legislatia si metodologia in vigoare atunci cand va organiza sesiunea speciala a examenului de licenta.

Cei care doresc sa se inscrie pentru aceasta sesiune de licenta speciala au termen pana in data de 5 septembrie sa se prezinte la secretariatul universitatii din Zalau si sa-si depuna cererea tip de inscriere. Subiectele de examen vor fi facute publice, in cursul zilei de astazi, pe site-ul Univesitatii Spiru Haret.

Leave a Comment