Elevii de la Mihai Viteazul Zalau au cunoscut traditiile si obiceiurile din Europa

Elevii de la Mihai Viteazul Zalau au cunoscut traditiile si obiceiurile din Europa

Un numar de 17 elevi si sase cadre didactice de la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau s-au familiarizat, in perioada 2009-2010, cu traditiile si obiceiurile din alte cinci tari, participand la un proiect cu finantare europeana Comenius multilateral Lets keep the memories alive – Sa pastram vii amintirile.

Proiectul, care s-a finalizat in data de 31 iulie, s-a derulat in parteneriat cu scoli din Lituania, ce a fost si tara coordonatoare, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia si Turcia. Scopul acestei actiuni a fost cunoasterea, respectarea si pastrarea traditiilor si obiceiurilor prin familiarizarea profesorilor si elevilor din tarile participante cu costumele populare traditionale, precum si cu muzica si dansurile populare specifice fiecarui popor.

Conform precizarilor facute de Septimia Cosma, profesoara coordonatoare a proiectului, toate obiectivele propuse au fost indeplinite prin participarea la reuniunile de proiect organizate in tarile partenere, scolii din Romania fiindu-i alocat, in acest sens, un grant in valoare de de 24.000 de euro. La prima reuniune de proiect, care a avut loc la Zalau in noiembrie 2008, au participat peste 35 de profesori si elevi de la scolile partenere. Septimia Cosma, impreuna cu profesori si elevi din echipa de proiect a scolii, au participat la reuniunile de proiect de la scoala Agrupamento Vertical de Escolas de Pico de Regalados E.B.I Monsenhor El

Leave a Comment