Reducerile bugetare vizeaza si angajatii inspectoratelor scolare

Reducerile bugetare vizeaza si angajatii inspectoratelor scolare

Pe langa cei 15.000 de profesori din sistemul de invatamant romanesc care vor fi disponibilizati, Ministerul Educatiei isi indreapta atentia si spre o parte din angajatii inspectoratelor scolare judetene, care urmeaza a fi concediati pana cel tarziu la data de 1 septembrie.

Totodata, cele 41 de directii de tineret vor fi comasate cu cele de sport. In total, 25 la suta dintre angajatii ministerului vor fi someri in luna august. Astfel ca, in inspectorate, numarul inspectorilor scolari va fi raportat la numarul de profesori, la fel cum in primarii, numarul de angajati este calculat in functie de numarul de locuitori. Prin aceste noi reduceri de personal se va reduce semnificativ numarul posturilor de conducere.

In aparatul ministerului lucreaza, in prezent, aproape 4.500 de oameni, din care cei mai multi sunt angajati in directiile judetene pentru tineret si sport, dar si in inspectorate. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca nu s-a primit inca nimic oficial in acest sens.

Leave a Comment