36 de elevi au trecut BAC-ul dupa contestatii

36 de elevi au trecut BAC-ul dupa contestatiiCirca 160 de contestatii din totalul de 484 depuse de candidatii din Salaj care au sustinut examenul de bacalaureat au fost admise, iar 36 de elevi au reusit sa isi modifice statutul din nepro-movat, in promovat, in urma reevaluarii lucrarilor. Totusi, a existat si reversul medaliei, un absolvent primind in urma contestatiei media finala sub 6 si picand examenul, desi initial fusese declarat admis. Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, Matyas Mirel, a declarat ca in urma contestatiilor, procentul de promovabilitate al exame-nului de bacalaureat in Salaj s-a modificat de la 79,19 la suta la 80,59 la suta, numarul de promovati ajungand la 2076.

Matyas Mirel a spus ca in niciun caz din cele 158 de contestatii diferenta dintre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatie nu a depasit 1,5 puncte.

Contestatiile respinse la nivel de judet sunt in numar de 326 si au fost respinse intrucat diferenta intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatie a fost mai mica de o jumatate de punct.

In Salaj, au fost depuse 484 de contestatii de catre elevii nemultumiti de mediile finale obtinute la examenul de bacalaureat, numarul lor fiind cu circa 150 mai mare fata de situatia inregistrata in anul anterior. Cele mai multe contestatii au fost depuse la disciplinele Matematica si Limba si literatura romana.

Leave a Comment