Zeci de candidati, absenti ieri la bacalaureat

Peste 40 de absolventi de liceu din judetul Salaj au lipsit ieri de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului, istorie pentru cei de la uman si matematica pentru cei de la profilul real. Cei mai multi dintre absenti sunt de la centrele de examen Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou (12 candidati) si Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei (zece candidati). Presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Mirel Matyas, a declarat ca printre absenti se numara, probabil, persoane care au plecat deja la munca in strainatate ori care nu au dorit sa sustina proba in aceasta sesiune din diferite motive. Cei care nu s-au prezentat la examenul de ieri vor putea sustine proba in sesiunea din toamna.

La nivelul judetului Salaj, au sustinut cea de-a treia proba din cadrul examenului de bacalaureat 2.576 de candidati. Niciun candidat nu a fost elimiat, proba desfasurandu-se fara niciun fel de probleme, dupa cum a mentionat presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj.

Dupa o zi de pauza, candidatii se intorc vineri in salile de examen. In data de 2 iulie va avea loc ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii, adica fizica, chimie, biologie sau informatica, pentru profilul real si geografie, filosofie, logica, economie, psihologie sau sociologie, pentru absolventii de uman. Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 4 iulie, pana la ora 16. In aceeasi zi, intre 16 si 20 vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este programata in perioada 6 – 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Leave a Comment