Un elev din sase a luat nota sub 5 la Evaluarea nationala de matematica

Un elev din sase a luat nota sub 5 la Evaluarea nationala de matematicaAproape 400 de elevi de clasa a VIII-a, dintre cei aproximativ 2.500 de candidati salajeni prezenti la proba de matematica din cadrul Evaluarii nationale, sustinuta in data de 12 mai, au obtinut note sub 5 (cinci) la aceasta testare. Cu toate acestea, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Szabo Stefan, ne-a spus ca rezultatele sunt foarte bune, fiind vorba de o evaluare nationala, iar statisticile arata ca subiectele au fost accesibile. Potrivit sursei citate, 395 de elevi au luat note sub 5, aproape 600 au primit note de cuprinse intre 5 si 5,99, iar cu note intre 6 si 7,99 au trecut de proba de matematica 847 de elevi. Totodata, dintre candidatii prezenti la aceasta proba, 564 s-au ales cu note intre 8 si 9,99, in timp ce 70 de elevi au reusit sa rezolve corect toate subiectele, primind note de 10 curat.

Candidatii care nu s-au prezentat la probele sesiunii normale de Evaluare nationala pot participa in aceasta perioada la sesiunea speciala de evaluare, respectiv astazi la proba scrisa de Limba si literatura materna si in data de 2 iunie la proba de matematica. Testarea la Limba si literatura romana s-a desfasurat marti, fiind evaluati doar 22 de elevi din cei 72 inscrisi la nivelul judetului Salaj. Cei 50 de elevi absenti vor primi un punctaj egal cu zero la proba de Limba romana pentru calcularea mediei generale la Evaluarea Nationala.

Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata formata din: 25 la suta din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a, tot 25 la suta din media generala obtinuta la evaluarea nationala din clasa a VIII-a si 50 la suta din media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Leave a Comment