Au inceput inscrierile pentru taberele studentesti de iarna 2009

Au inceput inscrierile pentru taberele studentesti de iarna 2009Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a aprobat metodologia pentru repartizarea locurilor in taberele studentesti de odihna si eliberarea biletelor de tabara atribuite studentilor, cursuri de zi, in perioada vacantei de iarna 2009.

Repartizarea locurilor de tabara se face proportional cu numarul de studenti existenti la invatamantul de zi ce sunt finantati de la bugetul de stat. Repartizarea numarului de locuri de tabara in cadrul institutiei de invatamant superior se face de catre universitate, pe facultati.

Pot beneficia de aceste locuri gratuite in tabere: studentii integralisti, studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial, studentii care activeaza in cadrul Caselor de Cultura Studentesti, studentii care activeaza in organizatii studentesti si care au avut rezultate in activitatea de reprezentare a studentilor, castigatorii la diferite concursuri organizate de MTS, studentii sportivi cu rezultate deosebite, studentii basarabeni din Romania, precum si studentii care s-au remarcat in activitati de voluntariat.

Secretariatele vor primi cereri pentru acordarea unui bilet de tabara pana in data de 14 decembrie 2009. In aceeasi zi, maxim pana la ora 10, va fi afisat, la loc vizibil, numarul de locuri alocate pentru facultatea respectiva, precum si locul de unde isi vor putea ridica studentii beneficiari biletul de tabara. In 15 decembrie, comisia intrunita la nivel de facultate (formata din minim doi reprezentanti ai studentilor si un prodecan ori decan) va distribui locurile in taberele studentesti si va afisa rezultatele.

In aceeasi zi se primesc si se rezolva contestatiile. Beneficiarii de locuri in tabere isi vor ridica biletul de la serviciul social al institutiei de invatamant superior sau alta locatie stabilita de universitate incepand cu 16 decembrie. Rezervele se vor distribui in data de 17 decembrie.

Leave a Comment