Ferma didactică a Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei este singura unitate educațională cu profil agricol din Sălaj unde se studiază pe loturi demonstrative rezistența porumbului, grâului și altor cereale la secetă, în general la condițiile climatice din județul Sălaj.
Desigur, loturile experimentale sunt utilizate doar în procesul educațional, susține directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, profesorul Benedek Vasile. Lotul experimental permite analizarea semințelor, dar și a plantelor, inclusiv a modului în care acestea rezistă la seceta tot mai accentuată din județul nostru, la schimbările climatice, la solul întâlnit pe teritoriul Sălajului. În opinia directorului unității de învățământ, această activitate de cercetare este considerată deosebit de importantă și permite inclusiv studierea semințelor importate, unele fiind nepotrivite pentru condițiile climatice existente în Sălaj. Semințele nefiind potrivite, nici producția nu va fi una la nivelul așteptărilor. În opinia directorului unității de învățământ, cercetarea agricolă din România a ajuns în pragul dispariției, iar asta este grav pentru agricultura românească. „Ceea ce facem noi la ferma didactică este pentru procesul educațional, pentru a le arăta elevilor că nu mai punem în pământ semințe din pod, ci aducem semințe tratate, rezistente, adaptate și cu o productivitate mare. Este important să alegem semințele potrivite, plantele adaptate la condițiile de climă de la noi, rezistente la boli și la alți factori specifici Sălajului”, a încheiat Benedek Vasile.
[…] Ferma didactică a Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei este singura unitate educațională cu profil agricol din Sălaj unde se studiază pe loturi demonstrative rezistența porumbului, grâului și altor cereale la secetă, în general la condițiile climatice din județul Sălaj. Desigur, loturile experimentale sunt utilizate doar în procesul educațional, susține directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, profesorul Benedek Vasile. Lotul experimental permite analizarea semințelor, dar și a plantelor, inclusiv a modului în care acestea rezistă la seceta tot mai accentuată din județul nostru, la schimbările climatice, la solul… Citeste mai mult […]
Gogoși! V-ați uitat ce profile au? Cine cercetează solul? Cei de la ospătari, mecanici, că agronomie nu mai există de foarte mulți ani.
Pe cînd următorul articol de promovare a „Dir.Prof.Dr.”?