O elevă din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău a obținut mențiune la Concursul Național „Memoria Holocaustului”.
Este vorba despre Bradin Katherine, clasată pe locul VIII la nivel naţional, elevă pregătită de profesoară Anca Puie. Unic în Europa, concursul „Memoria Holocaustului” s-a desfășurat în cursul săptămânii trecute, în perioada 6 – 8 iulie, gazdă fiind Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și a reunit elevi de gimnaziu și liceu din 38 de județe. „Te prețuim dragă Kate! Bravo! Aprecieri pentru doamna profesoară Anca Puie, cea care te-a pregătit cu migală și a crezut in tine, încurajându-te și simțind alături de tine!”, a precizat profesora Aurelia Pavel, directorul unităţii de învăţământ din Zalău. Eleva a fost premiată de ministrul Educaţiei – Sorin Câmpean. La festivitatea de premiere au fost prezenţi şi dr. Alexandru Florian – director General Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel, reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii și ai altor ambasade. Ediția 2022 are o semnificație aparte, întrucât în acest an a fost aprobată introducerea cursului „Istoria evreilor. Holocaustul” în trunchiul comun/planurile-cadru de învățământ.
Concursul, organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al municipiului București, este unic în Europa și pune în valoare creativitatea elevilor, având mai multe obiective în principal prezentarea și înțelegerea problematicii Holocaustului, a consecințelor și a semnificației acestuia prin încălcarea brutală și violentă a drepturilor fundamentale ale oamenilor și a dreptului primar natural al omului – dreptul la viață.
[…] O elevă din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău a obținut mențiune la Concursul Național „Memoria Holocaustului”. » Mai multe detalii […]
[…] O elevă din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Porolissum” Zalău a obținut mențiune la Concursul Național „Memoria Holocaustului”. Citeste mai mult […]
Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă. În anii staliniști, în anii 50, erau concursuri despre unchiul Stiopa milițianul acum, despre holocaust !
Avem și elevi laureați la Istoria României (cea adevărată, nu falsificată)?
Concurs unic în Europa. Asta înseamnă să te conducă evreii și să acuze poporul român de holocaust. Holocaustul a fost făcut de nemți și unguri, dar în Germania și Ungaria nu li se permite evreilor să se desfășoare și să ceară despăgubiri uriașe, așa cum se întâmplă la noi. Nicăieri în Europa nu s-a introdus în programa scolarâ Istoria Holocaustului și Istoria evreilor, așa cum se întâmplă la noi. Acest ministru nu e bun nici pentru condus tractorul pe ogor, darmite să conduci un minister al educației.