21 de elevi participa la cursuri in barurile simleuane

21 de elevi participa la cursuri in barurile simleuaneLa solicitarea unitatilor de invatamant de pe raza orasului Simleu Silvaniei, efective formate din cadre ale Politiei orasului, ale Politiei Comunitare si ale Jandarmeriei Romane, au organizat o actiune pe linia combaterii absenteismului in unitatile scolare si prevenirea consumului de alcool in randurile minorilor.

Cu aceasta ocazie s-a constatat prezenta nejustificata a mai multor elevi in diferite baruri si localuri simleuane, in timpul orelor de curs. Cele doua echipaje politienesti mixte au reusit sa identifice un numar de 21 de elevi care erau antrenati in diferite ocupatii specifice barurilor: jocuri mecanice sau jocuri de biliard. Unii dintre elevii chestionati au incercat sa eludeze ancheta in sine, prin oferirea de date false sau incomplete agentilor de politie cu privire la provenienta si scopul lor in unitatile comerciale respective.

Au fost emise atentionari atat din partea agentilor de politie, cat si din partea profesorilor prezenti, totodata elevii fiind indemnati sa se indrepte spre unitatile scolare pentru a relua cursurile.

Aceste actiuni se doresc a fi benefice pentru prevenirea delicventei juvenile, a asigurarii si mentinerii ordinii in localurile simleuane, dar au si rolul de a sensibiliza si solicita eforturile dascalilor si parintilor cu privire la comportamentul elevilor.

Leave a Comment