Sursă foto: Unsplash.com
Într-adevăr, nu multor persoanele le placă să facă ordine și curățenie în întreaga casă. Însă toată lumea iubește, în cele din urmă, o casă curată. Procesul curățeniei generale poate fi deosebit de îndelungat, iar uneori o zi nu este îndeajuns pentru a pune la punct întreaga casă. Cu toate acestea, curățenia generală nu trebuie făcută doar în anumite perioade, ci chiar săptămânal.
De altfel, uneori nici nu știi de unde să te apuci. Să ștergi întâi praful sau să dai cu aspiratorul? Să păturești hainele sau să le mergi să cumperi umerașe? Să cureți întâi bucătăria sau baia? Înainte de toate, este important să te apuci, iar restul vine de la sine. Chiar dacă s-ar putea să-ți pierzi răbdarea pe parcurs, un lucru început este deja pe jumătate terminat.
Descoperă câteva sfaturi practice privitoare la cum faci curățenie mai ușor în locuința ta.
1. Fă curățenie în toată casa în același timp
Este mult mai eficient dacă alegi să faci curățenie în întreaga casă în același timp, nu în câte o cameră, pe rând. Dacă alegi o singură sarcină, să zicem ștersul prafului sau aspiratul și faci același lucru în fiecare cameră din casă, în loc să termini de făcut toată curățenia într-o anumită cameră, vei evita posibilitatea de a intra într-un ciclu nesfârșit de curățenie, începând aceeași sarcină de mai multe ori.
2. Șterge praful și dă cu aspiratorul
Se recomandă ca datul cu aspiratorul să aibă loc după ce ștergi praful, deoarece acesta se poate extinde și cădea pe jos. Șterge praful de pe partea superioară a mobilei și partea inferioară a rafturilor, ramelor de tablou, bibelourilor și ecranului televizorului. Pentru zonele mai greu accesibile, poți lega o cârpă din microfibră la capătul unui mop sau mături. Pentru a evita depunerea excesivă de praf, folosește-te de huse canapea 3 locuri cu brațe și huse scaune bucătărie.
3. Împăturește hainele sau folosește umerașe
Pentru a face economie de spațiu, împăturește întotdeauna hainele, lenjeriile de pat și perdelele. Nu le pune pe toate în același loc, ci împarte-le pe categorii, pentru a-ți fi mult mai ușor să le găsești atunci când îți sunt necesare. De asemenea, dacă ai loc disponibil, optează pentru umerașe, deoarece astfel hainele nu se vor încreți, așadar nu va fi nevoie să le calci atunci când te vei hotărî să le porți. Îți vei optimiza nu doar spațiul disponibil, ci și timpul de lucru.
4. Folosește mopul pentru fiecare cameră
După ce ai terminat curățenia într-o anumită cameră, dă cu mopul pe jos. Va fi nevoie de timp ca să se usuce cum trebuie, iar în această perioadă te poți ocupa de alte activități. De asemenea, este foarte important să insiști dezinfectezi cum trebuie încăperi precum baia și bucătăria. Pentru a face asta, folosește o soluție cu o pătrime oțet și restul apă. Tot cu această soluție poți dezinfecta și suprafețele atinse mult mai des, cum ar fi întrerupătoarele și clanțele ușilor.
În cele din urmă, dacă urmezi câteva sfaturi, cu siguranță îți vei optimiza mult mai mult procesul curățeniei, deci vei reuși să termini foarte rapid. Vei vedea că după ce vei termina, rezultatul va fi foarte mulțumitor și de impact, pentru o lungă perioadă de timp.
[…] Sursă foto: Unsplash.com Într-adevăr, nu multor persoanele le placă să facă ordine și curățenie în întreaga casă. Însă toată lumea iubește, în cele din urmă, o casă curată. Procesul curățeniei generale poate fi deosebit de îndelungat, iar uneori o zi nu este îndeajuns pentru a pune la punct întreaga casă. Cu toate acestea, curățenia generală nu trebuie făcută doar în anumite perioade, ci chiar săptămânal. De altfel, uneori nici nu știi de unde să te apuci. Să ștergi întâi praful sau să dai cu aspiratorul? Să păturești hainele sau să… Citeste mai mult […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]
[…] de spațiul disponibil. Chiar dacă nu locuiești la casă, ai multiple variante de a-ți creea un spațiu perfect de muncă, retras și liniștit care să te ajute. Apelează la ideile inovatoare, la corpurile de mobilier […]