Tinerii salajeni vor la studii in Europa

Tinerii salajeni vor la studii in Europa

Diferentele dintre metodele romanesti si cele straine de pregatire a studentilor determina din ce in ce mai multi absolventi de liceu, inclusiv din Salaj, sa aleaga profilul de predare practicat in universitatile din afara. Avantajele acestora din urma sunt mai multe, pregatirea mai serioasa, sistemul mai dezvoltat decat cel din Romania etc. Parerile generale exprimate de studentii viitori contureaza o idee trista: faptul ca

Romania nu e pregatita sa promoveze valorile, din orice domeniu ar fi ele.

In Zalau, moda aplicarii la facultatile de peste hotare are un trend ascendent. Facultatile din Romania isi pied, se pare, credibilitatea in ochii elevilor buni, care vor sa exceleze si sa aiba sanse de afirmare in domenii in care universitatile din tara nu au acoperire.

Ca un exemplu, Colegiul National SILVANIA – Zalau trimite la studii in Europa cel putin sapte elevi absolventi ai claselor a XII-a, majoritate in Marea Britanie. Mai exact, Kiss Roland, Drugas Iulia si Pop Paul – University of Edinburgh (Marea Britanie – Scotia), Pusok Imola – University of Aberdeen – (Anglia), Opris Bogdan – University of Southampton (Anglia), Babtan Tudor – University Collage Maastricht (Olanda), Pusok Adina – University of Oxford (Anglia) vor pleca, in toamna, sa inceapa o altfel de viata de student.

Leave a Comment