Ajutor pentru absolventii neincadrati in munca

Ajutor pentru absolventii neincadrati in muncaPotrivit unui comunicat de presa remis de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, absolventii institutiilor de invatamant cu varsta de minim 16 ani trebuie sa se inregistreze la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca ca persoane in cautarea unui loc de munca.

Daca intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire acestia nu reusesc sa se incadreze in munca, persoanele pot solicita ajutorul de somaj, in valoare de 50 la suta din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata. Indemnizatia de somaj se acorda timp de sase luni, o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

De retinut ca pentru luarea in evidenta, persoanele in cauza trebuie sa prezinte la dosar actul de identitate in original si copie, actele de studiu si de calificare, adeverinta medicala de la medicul de familie, adeverinta eliberata de organele financiare teritoriale privind veniturile realizate si o declaratie pe proprie raspundere.

Leave a Comment