La facultatile de medicina, 60 de burse pentru studentii romi

Studentii de etnie roma care urmeaza cursurile facultatilor de medicina sau de farmacie din Romania au la dispozitie un nou program de burse lansat, zilele trecute, de Fondul de Educatie pentru Romi si Institutul pentru o Societate Deschisa, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii Publice. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj, programul a fost creat din nevoia de profesionisti de etnie roma in aceste domenii. Vor fi sustinuti cu burse 60 de astfel de studenti, care urmeaza sau intentioneaza sa urmeze studii in domeniul medicinei. De asemenea, intre cei 60 de bursieri se pot regasi si medicii rezidenti de etnie roma, cursantii romi din colegiile de asistenti medicali si moase ce sunt inscrisi pentru invatamantul la zi sau la fara frecventa, dar si liceeni din ani terminali, care vor sa se inscrie la unitati de invatamant superior din domeniul medicinei.

Bursa va acoperi toate cheltuielile legate de studiu pe parcursul anului universitar, incluzand cazarea, transportul, manualele si rechizitele, taxele de participare la conferinte, seminarii si alte evenimente profesionale, abonamente la biblioteci, astfel incat bursierii sa se poata concentra exclusiv pe activitatea academica.

Evaluarea celor inscrisi va fi facuta pe baza dosarului cu documentatia completa, care trebuie depus la Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, str. Tebei nr. 21, Cluj Napoca, cod 400305, pana la data de 30 iunie (data postei). Formularele de aplicatie pot fi descarcate de pe site-ul REF Scholarship Program (www.romaeducationfund.org) si pe site-ul OSI Roma Health Project (www.soros.org/initiatives/health/focus/roma).

Leave a Comment