Elevii de la CNS iau atitudine impotriva violentei

Elevii de la CNS iau atitudine impotriva violentei Elevii clasei a XI-a H de la Colegiul National Silvania (CNS) au ^protestat^ ieri, printr-o activitate interactiva, impotriva violentei verbale, ce tinde sa devina modul de exprimare cel mai frecvent in cotidian. Avand in vedere ca agresivitatea verbala se manifesta pregnant nu numai in strada, ci si in scoli, familii, institutii publice, sportive, politica, actiunea celor de la CNS a vizat in mod special constientizarea adolescentilor ca un astfel de limbaj nu numai ca lezeaza orgoliul persoanei agresate, ci poate degenera in agresivitate fizica, cu urmari dintre cele mai grave. Deasemenea, insultele, injurile si calomniile pot crea dezechilibru la nivel psihic si comportamental, mai ales la copii si adolescenti.

Prin contra-exemple de atitudine, puse in scena sau ilustrate prin imagini si discursuri publice ale unor politicieni si oameni de afaceri cunoscuti pentru injurii si actiuni violente, elevii implicati in proiect au reusit sa demonstreze ca violenta verbala nu face decat sa denigreze, si nu numai pe victimele injuriilor, ci si pe cel care le foloseste.

De mentionat ca activitatea de ieri face parte dintr-un proiect mai amplu al scolii, O viata fara violenta, desfasurat impreuna cu Primaria Zalau, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si Politia municipiului Zalau.

Leave a Comment