Dascalii, nemultumiti de cresterile salariale

Dascalii, nemultumiti de cresterile salarialeCresterile salariale anticipate de sindicalisti pentru toate categoriile de personal din invatamant devin certitudine. Astfel, personalul didactic auxiliar va primi cresteri salariale similare cu cele de care beneficiaza profesorii: 10 la suta de la 1 ianuarie si cate 6 la suta, in doua transe, de la 1 aprilie si 1 octombrie. In plus, functiile didactice auxiliare intra si sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta 123/2003, unde la articolul 12 este stipulata o crestere suplimentara de 5 procente, la fiecare inceput de an calendaristic. Personalul nedidactic beneficiaza de asemenea de majorari considerabile ale lefurilor in acest an.

Potrivit grilelor publicate in Ordonanta de Guvern 10/2008, cresterea salariala va fi de aproximativ 32 la suta in octombrie 2008, raportata la luna decembrie 2007: intre 0 si 4 procente din ianuarie, intre 20-25 procente din aprilie si cu aproximativ 5 procente din octombrie. Astfel, salariul unui secretar dactilograf debutant a crescut, in ianuarie, la 510 lei, fata de 468 de lei, in decembrie 2007 si va ajunge ca in octombrie 2008 sa fie de 611 lei. Cresterea in cazul acestui tip de personal va fi de peste 30 la suta, fata de ultima luna a anului trecut. De asemenea, un portar care detine cel mai bun nivel de calificare si vechime maxima, primeste din ianuarie 2008 un salariu de 520 lei, din aprilie 642 de lei, iar din octombrie, 675 de lei.

Reamintim ca dascalii, mai putin cei cu gradul intai, simt deja o majorare a lefurilor de 10 la suta din ianuarie, urmand ca din aprilie si octombrie toate cadrele didactice sa beneficieze de cresteri salariale cu cate 6 la suta. Cu toate acestea, sindicalistii din educatie nu sunt inca multumiti de cresterile salariale din acest an, motiv pentru care considera actualele grile doar o prima varianta pentru acest an.

Leave a Comment