Campanie pentru protejarea si conservarea surselor de apa

Campanie pentru protejarea si conservarea surselor de apa

Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, s-a intalnit, joi, cu reprezentantii elevilor de la Scoala Simion Barnutiu care, in parteneriat cu Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj, au initiat proiectul Apa – Sursa a Vietii. Ocazionat de acest eveniment, elevii si reprezentantii SGA l-au informat pe prefectul Andrei Todea cu privire la obiectivele proiectului care a fost lansat, inmanandu-i reprezentantului Guvernului in teritoriu si o diploma pentru sustinerea Campaniei Nationale de Informare privind prevederile Directivei Cadru pentru Apa – Pune pret corect pe APA. De retinut faptul ca, in cadrul acestei campanii, se desfasoara si proiectul Scolii Simion Barnutiu.

De altfel, in cursul zilei de joi, micii ecologisti au impartit pliante in municipiul Zalau, copiii fiind prezenti in toate institutiile publice salajene pentru a transmite mesajul lor cu ajutorul unor materiale promotionale specifice.

Ma bucur nespus de faptul ca elevii, impreuna cu cadrele didactice de la Scoala <> au realizat acest proiect si, mai mult, pentru faptul ca oamenii se implica in campania de informare a Ministerului Mediului, dar si in derularea proiectului initiat de aceasta institutie de invatamant. Toti acestia sunt un exemplu demn de urmat si sper ca dorinta si mesajul lor de a avea ape curate, de a trai intr-un mediu nepoluat, sa devina realitate. Consider ca fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze cat de importanta este aceasta Directiva Cadru pentru Apa si, totodata, cat de important este ca noi sa contribuim efectiv la mentinerea unui mediu nepoluat in care sa ne crestem copiii, a declarat prefectul Andrei Todea, prezent la eveniment.

Directiva Cadru pentru Apa reprezinta o abordare ambitioasa a Uniunii Europene in domeniul managementului apelor, elementele legislative cheie ale directivei referindu-se la: protejarea apelor, asigurarea participarii active – in managementul resurselor de apa – a tuturor factorilor responsabili (inclusiv a ONG-urilor si a comunitatilor locale), cerintele pentru cooperarea transfrontaliera intre tari si intre toate partile implicate, crearea de politici de valorificare financiara a apelor si asigurarea aplicarii efective a principiului poluatorul plateste. Directiva este o lege europeana, pe care statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa o respecte.

Leave a Comment