Note frumoase la tezele unice in Salaj

Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a din Salaj, care au sustinut zilele trecute teze cu subiect unic la limba materna, au obtinut rezultate bune, a apreciat Szabo Stefan, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Ambele centre – de la Zalau si Simleu Silvaniei – au avut numeroase note de zece, putini fiind elevii care au fost notati sub 5. Astfel, la centrul Zalau, pentru elevii proveniti din calsele a VII-a – limba maghiara – mediul urban, s-a inregistrat o promovabilitate de 99,33 la suta, din 150 de elevi care au dat examen, doar unul fiind notat sub 5. Pentru mediul rural, promovabilitatea este 95,54 la suta, trecand examenul 150 de elevi din 157 care au intrat in proba de evaluare.

Tot pentru clasa a VII-a, au fost 18 elevi care au sustinut teza cu subiect unic la limba germana, fiind toti declarati promovati. De mentionat ca patru copii au fost notati cu zece.

La centrul de evaluare din Simleu Silvaniei, elevii claselor a VII-a din mediul urban care s-au prezentat la examen au fost in numar de 42, dintre care doar patru au picat testul de evaluare. Alte sase note au fost de zece, iar promovabilitatea inregistrata este de 90,48 la suta. Rezultate asemanatoare s-au inregistrat si pentru clasele a VII-a ce au provenit din satele arondate la centrul de evaluare din Simleu. Mai exact, din 190 de elevi care au intrat in examen, doar 18 au fost declarati picati, promovabilitatea fiind si aici de 90,53 la suta. Potrivit inspectorului Szabo Stefan, sapte elevi au fost notati cu zece.

In ceea ce priveste clasele a VIII-a, Szabo Stefan ne-a declarat ca la centrul Zalau, din cei 165 de elevi proveniti de la unitatile de invatamant din mediul urban, au picat teza doar doi, in timp ce 30 de copii au obtinut nota maxima. Promovabilitatea la disciplina limba maghiara este, in aceasta situatie, de 98,79 la suta. Pentru clasele din mediul rural, arondate la Zalau, promovabilitatea este de 94,70 la suta. Din 151 de elevi cati au intrat in examen, au picat opt, iar 19 au obtinut nota maxima, ne-a declarat Szabo Stefan.

Potrivit acestuia, la disciplina Limba germana, au fost evaluati 14 copii. Nu au fost acordate note sub 5, iar jumatate dintre copii au fost notati cu zece.

La Simleu, pentru mediul urban – clasele a VIII-a – au sustinut teza unica la Limba maghiara 45 de copii, dintre care doar doi nu au reusit sa obtina nota de trecere. Alti 19 copii au fost notati cu zece, ceea ce da o promovabilitate de 95,56 la suta. Pentru mediul rural, au intrat in examen 180 de elevi, din care au trecut testul 175. Nota maxima a fost acordata unui numar de 29 de elevi, iar promovabilitatea este de 97,22 la suta.

Szabo Stefan a spus ca mai sunt si 26 de elevi (11 din clasa a VII-a si 15 din clasa a VIII-a) care au sustinut teza unica la Limba slovaca. Intrucat lucrarile sunt corectate la Oradea, rezultatele vor putea fi cunoscute abia maine dupa-amiaza.

Tot maine, elevii vor fi testati inca o data, dar la matematica, iar pe 14 decembrie tezele cu subiect unic vor fi sustinute la limba si literatura romana.

Leave a Comment