Sfarsit de an cu examene pentru elevii de gimnaziu

Sfarsitul de luna va deschide pentru elevii din clasele a VII-a si a VIII-a o serie de examene, acestia trebuind sa sustina, incepand cu 30 noiembrie, tezele cu subiect unic. Acest tip de evaluare vine, la initiativa Ministerului Educatiei, sa inlocuiasca testele Nationale. Pentru prima data, subiectele vor fi transmise direct scolilor, urmand ca notele obtinute sa cantareasca 50 la suta in media de admitere la liceu.

Ca si in cazul examenelor de acest fel, pe care Ministerul Educatiei le-a testat in ultimii ani, si de aceasta data se vor intocmi mai multe variante de subiect, cel mai probabil zece variante, din care va fi extras numarul biletului pentru examen. Numarul subiectului extras va fi acelasi pentru disciplinele comune claselor a VII-a si a VIII-a. Elevii vor avea doua ore din momentul primirii subiectelor pentru a le rezolva, timp in care vor fi supravegheati de doi profesori. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Pentru a vedea in ce masura au raspuns corect la subiectele primite, elevii vor putea consulta baremele unice de evaluare si notare care vor fi postate pe site-ul Ministerului Educatiei (www.edu.ro) dupa examen.

Primul examen va fi cel la limba materna, care va fi sustinut vineri, 30 noiembrie, urmand ca, in 5 decembrie, elevii sa fie testati la matematica, iar pe 14 decembrie – la limba si literatura romana.

Evaluarea lucrarilor va dura maximum trei zile, iar contestatiile vor putea fi depuse in 11 ianuarie 2008.

Pentru acest examen, reprezentantii ministerului au prevazut ca elevii care vor fi surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau telefoane mobile sa fie notati cu nota 1.

Leave a Comment