Salariu minim de 880 lei pentru dascalii cu studii superioare

Dascalii cu studii superioare vor primi un salariu minim de 880 de lei dupa ce Curtea de Apel a dat o sentinta in favoarea lor in procesul pe care Federatia Educatiei Nationale l-a inaintat Guvernului si Ministerelor Muncii si Educatiei. Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) Salaj, Eusebiu Lehene, ne-a declarat ca s-a cerut respectarea contractului colectiv de munca unic la nivel national privind salariul minim de 880 lei pentru cadrele didactice cu studii superioare. Potrivit deciziei instantei, profesorii vor primi diferenta de bani pentru perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2007, pana la acoperirea sumei de 880 lei. Am cerut unitatilor de invatamant sa ne trimita listele cu profesorii care intra in aceasta categorie. Pana la sfarsitul saptamanii, vom avea aceste liste, a spus Eusebiu Lehene.

Sindicalistii au castigat procesul dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a amanat de patru ori pronuntarea in acest caz. De altfel, tot pentru eliminarea diferentierilor de salarizare s-a pronuntat si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, acesta recomandand Ministerului Educatiei sa isi revizuiasca politica cu privire la cuantumul salariului minim brut.

Referitor la negocierile pentru o noua grila de salarizare pe care le-au cerut Ministerului Educatiei, presedintele FSLI Salaj a declarat ca vor avea loc cu siguranta, dar ca nu poate aprecia in ce masura acestea vor fi serioase sau nu. Cu siguranta, negocierile vor avea loc, dar nu stiu in ce masura vor fi serioase sau doar de forma. Sper, totusi, ca vor fi serioase, a spus Lehene.

Leave a Comment