Nimic nou in invatamantul salajean

Nimic nou in invatamantul salajean

Cu toate ca domeniul educatiei priveste un segment deosebit de larg de populatie si ca schimbarile facute la centru trebuie aduse la cunostinta cetatenilor din teritoriu, nimic nou in invatamantul salajean. Pentru cel putin a treia saptamana consecutiv, conferinta de presa de la Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj s-a desfasurat ieri fara prezenta inspectorului scolar general, Ioan Abrudan. Datele au fost oferite jurnalistilor de Dorina Ciutre, inspector scolar in cadrul ISJ Salaj.

Aceasta a facut publice cateva activitati ce vor fi derulate in lunile urmatoare. Astfel, in intervalul 5-10 noiembrie se va desfasura cea de-a VIII-a editie a targului de oferte de educatie permanenta. Manifestarea – numita Festivalul National al Sanselor Tale – este inclusa in planul de actiune al Ministerului Educatiei pentru implementarea Strategiei formarii profesionale a adultilor pe termen scurt si mediu 2005-2010. Avand in vedere ca anul 2007 a fost proclamat Anul European al Sanselor Egale pentru Toti, vor fi organizate activitati in unitatile scolare si la sediul ISJ Salaj, conferinte, dezbateri, lansari de programe culturale si de educatie civica, expozitii etc.

Dorina Ciutre a oferit si calendarul noii sesiuni de teste nationale care va fi organizata, la dispozitia ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, in ianuarie si februarie 2007. Astfel, intre 24 si 25 ianuarie va fi inscrierea candidatilor, pe 4 februarie va fi proba la Limba si literatura romana, pe 5 februarie – Limba si literatura materna, pe 6 februarie proba la matematica, iar pe 7 februarie – proba la alegere pentru disciplinele Istoria si Geografia Romaniei.

Rezultatele testelor vor fi afisate in 9 februarie, pana la ora 16, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, pana la ora 20. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 11 februarie.

Leave a Comment