O eleva din Salaj, la Olimpiada internationala de biologie

In sase unitati de invatamant din Salaj vor avea loc astazi inspectii de o zi, scopul acestora fiind de a analiza activitatea din aceste scoli, in conformitate cu programul unei zile de cursuri. Dorina Ciutre, inspector scolar in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca inspectorii vor urmari calitatea activitatii personalului didactic, cat si calitatea managementului scolar. De asemenea, va fi radiografiata eficienta cu care sunt folosite resursele, precum si nivelul atingerii standardelor educationarele de catre elevi, a mai spus Dorina Ciutre.

In aceasta activitate vor fi implicati toti inspectorii de specialitate din cadrul ISJ Salaj. Scolile care vor primi echipele de inspectori vor fi cunoscute abia maine, pentru ca rezultatul actiunii sa fie unul real.

In aceeasi conferinta de presa, inspectorul Dorina Ciutre a informat ca Salajul va avea un reprezentant in echipa de sase elevi calificata la etapa internationala a Olimpiadei la chimie-biologie. Eleva care a obtinut rezultate care sa o califice la faza internationala a concursului este Claudia Pop, clasa a IX-a, Colegiul National Silvania Zalau. Profesorii care au pregatit-o sunt Mariana Meleg (chimie si fizica) si Daniela Pop (biologie). Potrivit sursei citate, eleva a facut parte mai intai din lotul extins de 20 de elevi care erau avuti in vedere pentru competitia internationala. Acesti 20 de elevi au urmat cursuri intensive la Ramnicu Valcea, unde au sustinut si ulltimele testari. In urma acestor teste, au fost alesi cei sase elevi care vor reprezenta Romania la concursul international, din echipa facand parte si Claudia Pop, a spus inspectorul scolar. Faza internationala a olimpiadei sus amintite se va desfasura in perioada 2 – 11 decembrie, in Taiwan.

Leave a Comment