Directorii unitatilor de invatamant – la evaluare

Directorii unitatilor de invatamant - la evaluare

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a declarat in cadrul conferintei de presa de ieri ca in cursul zilei de azi va avea loc o sedinta de lucru cu toti directorii unitatilor de invatamant.

Aceasta intalnire precede o inspectie tematica care are ca obiectiv evaluarea stadiul pregatirii unitatilor de invatamant pentru inceperea noului an scolar. Al doilea scop al acestei inspectii este evaluarea activitatatii managerilor scolari.

In cadrul sedintei de azi se va trece in revista stadiul in care se afla programele de investitii si de dotari in unitatile de invatamant, astfel incat, acolo unde situatia o cere sa se urgenteze lucrarile pentru ca anul scolar sa poata incepe in toate scolile, in conditiile corespunzatoare, a spus inspectorul scolar general.

Referitor la evaluarea stadiului unitatilor de invatamant, inspectorul a afirmat ca se vor avea in vedere mai multe aspecte precum: stadiul pregatirii spatiilor de invatamant din perspectiva numarului de clase, de laboratoare, de cabinete si ateliere.

Totodata, se va avea in vedere modul in care au fost achizitionate dotarile, care trebuiau efectuate din banii primiti de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Suntem interesati, de asemenea, in ce masura exista manualele necesare pentru toti elevii, modul in care s-a realizat planul de scolarizare si situatia incadrarii unitatilor de invatamant, a adaugat inspectorul Abrudan.

Odata incheiata prima activitate de verificare a stadiului unitatilor de invatamant, va demara evaluarea managerilor scolilor. Nu este nimic neobisnuit, evaluarea fiind realizata in fiecare an, la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, in baza unei fise de autoevaluare si evaluare elaborata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. In urma acestei evaluari, cadrele didactice – manageri de scoli primesc calificative, iar rezultatele vor fi consemnate in registrele scolii si comunicate de catre inspectori Consiliului de Administratie.

376 de candidati la BAC-ul tomnatic

Referitor la cea de-a doua sesiune a examenelor de bacalaureat, inspectorul Ioan Abrudan a spus ca au fost inscrisi 376 de candidati, cu patru elevi mai mult decat se anuntase initial. Numarul candidatilor la examenul de bacalaureat a crescut deoarece intre timp s-au sustinut si corigentele, a specificat Abrudan.

La prima proba de foc a BAC-ului au fost inscrisi 108 elevi, din care in sala de examen s-au prezentat 97 de candidati, toti trecand cu brio. A doua proba, cea la limba materna, a avut loc in cursul zilei de ieri, la care au participat doar doi candidati, ambii reusind sa obtina note de trecere. Cea de-a treia proba este programata pentru ziua de maine, 22 august, respectiv la limba moderna oral, la care sunt inscrisi 95 de candidati: 55 de elevi vor sustine proba la limba engleza, 35 la limba franceza, iar cinci candidati au ales limba rusa.

Programul examenelor continua cu proba la limba si literatura romana (scris), care se va sustine in cursul zilei de joi. In schimb, vineri se va sustine examenul la matematica (scris), iar luni, 27 august, absolventii vor da examen la disciplina de profil. In urmatoarele doua zile se vor sustine probele la alegere, iar rezultatele vor fi afisate vineri, 31 august, pana la ora 16.

Cat priveste contestatiile, acestea vor putea fi depuse tot in cursul zilei de vineri, pana la ora 20, iar rezultatele finale se vor face cunoscute abia in data de 31 august.

Concursuri si repartitii pentru cadrele didactice salajene

Inspectorul Ioan Abrudan a mentionat ca in data de 27 august va avea loc o sedinta publica, in care se vor stabili detasarile si continuitatile la catedra pentru toate cadrele didactice. Urmatoarea sedinta este programata in data de 28 august, unde se vor repartiza pe posturi educatoarele si invatatoarele suplinitoare, care au obtinut media 5 la concurs. In cursul zilei de 29 august, profesorii vor fi cei care vor fi repartizati.

In perioada 3-4 septembrie se vor prelua dosarele pentru testarea profesorilor necalificati, urmand ca in zilele de 5 si 6 septembrie sa se sustina concursul pentru profesorii calificati si testarea cadrelor didactice necalificate. Contestatiile se vor depune in zilele de 7-10 septembrie, iar in 12 se vor face cunoscute si rezultatele finale.

Leave a Comment