Peste 20 de profesori s-au retras de la examenul de titularizare

* Aproape 500 de cadre didactice salajene, mai precis 488, s-au inscris la examenul de titularizare din acest an

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, a declarat in cadrul conferintei de ieri ca din totalul candidatilor inscrisi, 22 s-au retras din sala de examinare. Potrivit acestuia, rezultatele sunt asteptate sa fie afisate pana in data de 19 iulie, contestatiile putand fi depuse la secretariatul ISJ Salaj, in 48 de ore de la data afisarii acestora.

Reamintim faptul ca, examenul de titularizare din acest an a inceput in data de 16 iulie, la ora 10 si se desfasoara la Colegiul National Silvania, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian si Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, toate din Zalau. Potrivit evidentelor, pentru examenul de titularizare exista 736 de posturi publicate, din care 279 sunt titularizabile si 457 netitularizabile. Socotite dupa criteriile complete sau nu, cele 736 de posturi se impart in 604 complete si 132 posturi pentru care cadrele didactice vor fi incadrate cu jumatate de norma sau pe numarul de ore.

11 elevi care au promovat testele nationale nu au putut fi repartizati

Un alt subiect abordat in conferinta de presa de ieri a facut referire la cei 11 elevi care, desi au promovat testele nationale, nu au putut fi repartizati, din cauza ca nu au trecut pe fisa mai multe optiuni. Referitor la aceasta problema, inspectorul scolar general a spus ca este foarte important de stiut faptul ca in data de 30 iulie, la Colegiul National Silvania, incepand cu ora 9, toate situatiile speciale vor fi rezolvate. De asemenea, inspectoul Abrudan a adaugat ca in data de 23 iulie va incepe cea de-a doua etapa computerizata de repartitie a elevilor de clasa a VIII pe locurile ramase vacante la licee si Scolile de Arte si Meserii. In acest sens, elevii trebuie sa completeze o noua fisa galbena la scoala unde au terminat cele opt clase, urmand ca fisa sa fie semnata de directorul unitatii de invatamant, diriginte, parinte, respectiv elev.

Nu putem repartiza copiii numai in ordinea mediilor. Locurile ramase libere se pot ocupa doar in cazul in care elevul are media egala cu cea a ultimului admis, a afirmat seful ISJ Salaj.

Referitor la elevii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima incercare, seful ISJ Salaj a spus ca inscrierile pentru BAC-ul tomnatic au inceput din data de 16 iulie si se vor incheia peste patru zile, respectiv in 20 iulie. Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima incercare vor avea posibilitatea sa se inscrie la cel programat in luna august. Cat priveste elevii care nu au urmat cursurile scolilor din judetul Salaj, acestia se vor putea inscrie la sediul ISJ, a precizat Abrudan. Dupa aprecieri, la examenul din toamna sunt asteptati sa sustina din nou problele BAC-ului aproximativ 300 de elevi. Centrul de examinare va fi la Grupul Scolar Mihai Viteazul, iar cel de evaluare la liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, ambele din Zalau.

Leave a Comment