Teze cu rezultate slabe si la Limba Romana

Teze cu rezultate slabe si la Limba Romana

Dupa sustinerea tezei unice la Limba si Literatura Romana de catre elevii claselor a VII-a, rezultatele nu sunt multumitoare si nu corespund asteptarilor dascalilor, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, Dorina Ciutre, inspector responsabil cu relatii cu presa din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Din cei 2.678 de elevi care au sustinut examenul, 801 nu l-au promovat, iar alti 487 au obtinut note intre 5 si 6. 826 de note au fost intre 6 si 8, 343 – intre 8 si 9, iar peste 9 au obtinut doar 121 de elevi. Dintre acestia, 22 au fost notati cu 10, 14 note fiind luate de elevi care studiaza in mediul urban, iar opt – de elevi care frecventeaza cursurile in mediul rural.

Concurs pentru prescolari

Concursul Allegretto este actiunea care tine atentia prescolarilor din Salaj in aceasta perioada, a spus inspectorul scolar. Competitia a inceput ieri si are loc din 2 in 2 ani, alternativ cu concursul Voces Primavera. Primul oras unde copiii de gradinita au sustinut programe artistice jurizate este Cehu Silvaniei, iar astazi in atentia juriului sunt prescolarii din Simleu. In 24 si 25 mai concursul se va desfasura in Zalau si Jibou, in orasul de pe Somes competitia prescolarilor urmand sa aiba loc in cadrul manifestarilor organizate de Zilele Orasului. Concursul va avea la Jibou o amploare mai mare si se va desfasura in centru, pe scena. Publicul va fi mai numeros ca in restul oraselor, a spus Dorina Ciutre. Aceasta a mai informat ca din fiecare gradinita au posibilitatea sa intre in concurs doar doua formatii, selectate in urma unui concurs desfasurat la nivelul unitatii de invatamant. Gala laureatilor, momentul cel mai asteptat de copii, este programata pentru 1 Iunie, de Ziua Copilului.

Cu toate ca orasele au fost alese pentru a gazdui competitiile, in concurs s-au inscris si gradinite din mediul rural.

Tot referitor la invatamantul prescolar, inspectorul Ciutre a informat ca zilele acestea va fi organizata o intalnire cu educatorii in vederea intocmirii unor condici pentru acestia. Se vor lua in evidenta planificarile pe care le are fiecare educator, catalogul, proiectele didactice etc.

Leave a Comment