Elevii salajeni, provocati la concurs

Elevii salajeni, provocati la concursColegiul National Silvania a gazduit, in data de 3 martie, etapa judeteana a Olimpiadei Nationale de Matematica, la care au participat 138 elevi de gimnaziu si 78 elevi de liceu. Din informatiile primite de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj reiese ca la jumatate din elevii participanti la fiecare clasa, care au obtinut un punctaj de cel putin 5 puncte din 28 posibile, li s-au acordat premii si mentiuni. Primii trei clasati la gimnaziu si primii doi de la liceu vor reprezenta Salajul la a XXII -a editie a concursului interjudetean de matematica Grigore C. Moisil, care va avea loc la Oradea, in perioada 23 – 25 martie. Totodata, elevii care au obtinut premiul I la clasele VII – XII si cei clasati pe locul II la clasa a VIII – a, vor reprezenta judetul la etapa finala a Olimpiadei Nationale de Matematica, care se va desfasura in perioada 9 -14 aprilie, la Pitesti.

La clasa a V-a elevii premiati sunt: Augusta Ianchis, Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau, premiul I; Geza Gyorfi Gyorgy, Gr. Scolar Octavian Goga Jibou, premiul II si Oana Mante, Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, premiul III. La clasa a VI -a premiul I a fost castigat de Liviu Vlaicu, Sc. Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau, premiul II de Horea Muresan, Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, iar premiul III a fost obtinut de Bodoki Halmet Zsolt, Sc. Gimnaziala Iuliu Maniu Simleu Silvaniei. Primele locuri la clasa a VII-a au fost ocupate de urmatorii elevi: Alexandra Pop, Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, locul I; Cristina Dochitoiu, Sc. Gimnaziala nr.1 Simleu Silvaniei si Todor Pop, Sc. Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau, locul III. Ultimii trei elevi premiati la gimnaziu, respectiv la clasa a VIII- a sunt: Laszlo Alma, Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau, locul I; Horatiu Cosma, Scoala Gimnaziala Porolissum Zalau, locul II si Dan Ilies, Grupul Scolar Octavian Goga Jibou, locul III.

Liceenii Colegiului National Silvania s-au dovedit a fi cei mai buni matematicieni, dominand podiumul. Astfel, castigatorii primelor locuri la clasa a IX-a sunt elevii: Catalin Turcas, C. N. Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, premiul I; Iulia Pernes, C. N. Silvania Zalau, premiul II si Diana Tulbure, C. N. Simion Barnutiu Simleu Silvaniei. La clasa a X-a premiile au mers la: Mihai Negrean, C. N. Silvania Zalau, locul I; Lorena Butusina, C. N. Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, locul II si Bogdan Bura, locul III. Cei mai buni matematicieni ai clasei a X-a s-au dovedit a fi: Melania Galea, locul I; Claudia Baidoc, locul II si respectiv Alexandra Vale, locul III, toti elevi ai Colegiului National Silvania Zalau.

Primele doua locuri la clasa a XII-a au fost obtinute de Ionut Muresan si Mihaela Colceriu, ambii elevi ai C. N. Silvania, locul III fiind ocupat de Gabriel Barbur, elev al Liceului Tehnic Ioan Agarbiceanu din Jibou.

Concurs de matematica

La Colegiul Tehnic Alessandru Papiu Ilarian Zalau s-a desfasurat tot in cursul zilei de sambata, prima editie a Concursului National de Matematica Aplicata Adolf Haimovici, etapa judeteana. La competitie au participat 12 elevi de la profilul Stiintele Naturii, 18 de la cel Tehnic si 38 de la profilul Economic. La profilul Stiintele Naturii primul loc a fost obtinut de elevii: Cristian Hosu, si Razvan Ardelean, de la Gr. Sc. Voievod Gelu Zalau; Bianca Oltean si Viorel Tamas, ambii de la Gr. Sc. Mihai Viteazul Zalau.

La profilul Tehnic primul loc a fost ocupat de 3 elevi ai Colegiului Tehnic Alessandru P. Ilarian Zalau: Diana Petrache, Andreea Balajel si David Balarean, precum si de un elev al Gr. Sc. Mihai Viteazul.

In ceea ce priveste castigatorii de la profilul Economic, acestia sunt: Iulia Blaga si Criste Paula de la C. T. Alessandru P. Ilarian, respectiv Cristina Barsan si Iulia Ghile, eleve ale Colegiului National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei.

Leave a Comment