Elevii salajeni s-au intrecut in epistole

Oficiul Judetean de Posta Salaj si Inspectoratul Scolar Judetean Salaj au desemnat castigatorii fazei judetene a concursului epistolar, cu tema Protejati habitatul natural al animalelor. Autoarea celei mai frumoase scrisori, precum si castigatoarea locului I este Iulia Pop-Cozac, eleva in clasa a VIII-a la scoala Generala Lucian Blaga din Jibou. Aceasta va participa la faza regionala, care se va desfasura la nivelul Directiei Regionale de Posta din Cluj Napoca, si va intra in competitie directa cu ocupantii locului I din judetele Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Maramures si Satu-Mare.

Locul al doilea a fost ocupat de Sofia Vaida, eleva a Scolii Generale Ady-Sincai din Cehu Silvaniei, iar locul III de eleva Denisa Festeu reprezentanta Scolii Gimnaziale Porolissum Zalau. Lucrarile castigatoare au fost selectate de catre un juriu format din inspectori scolari de limba si literatura romana, care a examinat peste 28 de epistole trimise de elevii din judetul Salaj.

Scrisorile celor zece castigatori ai etapei regionale vor participa la cea nationala. Cea mai buna lucrare desemnata pe plan national, tradusa in limbile engleza sau franceza, va fi trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, in vederea participarii la etapa internationala a competitiei.

Leave a Comment