Raspunsurile la subiecte au ajuns si in Salaj

Raspunsurile la subiecte au ajuns si in Salaj

Temele principale dezbatute in conferinta de presa organizata ieri, de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj au fost cele legate de procesul de trimitere a variantelor de subiecte pentru examenele nationale 2007, precum si detalii de abordare a invatamantului gimnazial simultan.

Ioan Abrudan, inspector scolar general al ISJ Salaj a afirmat ca astazi va avea loc o intalnire de lucru in bazinele Simleu Silvaniei si Jibou. In cadrul sedintei vor fi distribuite tuturor unitatilor de invatamant CD-uri, care contin subiectele, respectiv raspunsurile pe discipline de invatamant, pentru testele nationale si bacalaureat. Tuturor unitatilor de invatamant care au absolventi ai claselor a VIII -a si a XII -a, li s-au transmis informatiile pe suport electronic. Scolile au obligatia de a multiplica materialul respectiv intr-un numar egal cu cel de clase de absolventi, dar sa nu fie mai putin de cinci exemplare, a precizat inspectorul general. Toate aceste materiale transmise de catre ISJ Salaj vor ajunge in cele din urma in bibliotecile scolilor sau in punctele de colectare unde copiii pot sa le consulte. Totodata, ISJ adreseaza rugamintea ca unitatile scolare sa multiplice aceste materiale si pentru fiecare cadru didactic de la disciplina in cauza.

Zece unitati cu predare simultana vor fi comasate

Al doilea subiect abordat a fost cel legat de comasarea unitatilor de invatamant care mai practica invatamantul simultan la clasele V-VIII. Inspectorul a facut precizarea ca aceasta comasare trebuie facuta prin prisma evaluarii scolilor care functioneaza in asemenea conditii. Decizia va fi luata in functie de cateva elemente, respectiv numarul de copii, distanta la care trebuie transportati elevii, precum si calitatea drumului. La ora actuala, in baza analizei efectuate, din totalul de 20 de unitati de invatamant care functioneaza in conditii simultane, au fost propuse spre comasare 10, spre unitatile aflate in centrele de comuna. In cursul saptamanii viitoare, reprezentanti ai ISJ Salaj vor participa la o intalnire care va avea loc la Ministerul Educatiei si Cercetarii, ocazie cu care Compartimentul de Retea Scolara va efectua o evaluare a acestor unitati propuse spre comasare. La intoarcere vom sti cu siguranta scolile care vor fi comasate. Ceea ce vreau sa fie bine inteles, este faptul ca aceasta masura de comasare a scolilor nu a fost luata pentru a reduce numarul de cadre didactice, a mai spus Abrudan. Obiectivul care se doreste a fi atins prin aceasta comasare a scolilor cu predare simultana este de a asigura o mai buna calitate a procesului instructiv-educativ.

Leave a Comment