Inspectorul scolar Szabo critica Guvernul pentru miere

Incepand cu anul scolar 2007-2008, prescolarii si elevii din clasele I-IV vor primi, pe langa lapte si corn, si 60 de grame de miere de albine, saptamanal

A aparut in Monitorul Oficial Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional. In lege se spune ca se acorda gratuit pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si confesionale cu program normal de 4 ore, precum si pentru elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional miere de albine in limita unei cantitati de 60 g/copil/saptamana. Aceste drepturi se vor acorda incepand cu anul scolar 2007-2008, din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, din capitolul special prevazut in buget. Cantitatea de 60 g miere de albine/copil/saptamana va putea fi distribuita, in functie de modul de ambalare, de doua sau de trei ori pe saptamana. Normele de aplicare a acestei legi se vor aproba prin hotarare a Guvernului. Sa mai spunem, citand prevederile legii cu pricina, ca mierea de albine se va acorda numai prescolarilor si elevilor care frecventeaza cursurile.

Inspectorul scolar general adjunct Szabo Stefan s-a declarat unul dintre cei mai mari consumatori de miere de albine din judet, sustinand ca numai anul trecut a cumparat o cantitate de 40 de kg de miere de la Samsud. Cu toate acestea, Szabo critica masura Guvernului, apreciind ca va fi extrem de greu de pus in practica, avand in vedere natura alimentului, putandu-ne trezi, de exemplu, ca prescolarii si elevii vor fi manjiti din cap pana in picioare cu miere, plus ca le va lua destul timp pentru a consuma mierea de albine. Szabo a intarit ca mierea este un aliment sanatos, dar ca nu vede cum va fi pusa in practica aceasta lege, fara a fi afectat procesul de invatamant.

Leave a Comment