Subiectele de bacalaureat – publicate si in brosuri

Unitatile de invatamant vor primi brosuri gratuite cu subiectele de bacalaureat, dupa o luna de la publicarea acestora pe, internet. Potrivit news.In, decizia apartine ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, care apreciaza ca, astfel, elevii vor putea aprecia gradul de dificultate a subiectelor, dar si cat de bine sunt de pregatiti elevii.

Astfel, timp de o luna de zile, ministrul educatiei va astepta observatii, incercand sa elimine greselile si sa rezolve problemele legate de subiectele de bacalaureat. Apoi, acestea vor fi distribuite la unitatile scolare. Au fost elaborate 12.000 de subiecte pentru toate materiile, iar brosurile vor intra in biblioteca scolii, unde vor putea fi consultate si vor ramane ca baze de exercitii pentru anii urmatori. Variantele subiectelor la bacalaureat vor fi publicate in data de 15 ianuarie pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC).

Educatia fizica – proba sustinuta la bacul din acest an

Aceasta decizie a ministrului Educatiei de a reintroduce proba de educatie fizica la examenul de bacalaureat a survenit in urma numeroaselor solicitari sosite de la elevii claselor a XII -a si a parintilor acestora. Argumentul majoritar prezent in aceste cereri a fost acela ca elevii care doreau sa se prezinte la aceasta proba nu au mai insistat, in anul scolar precedent, pe studiul disciplinelor aprobate prin metodologia de la sfarsitul lunii august 2006.

Leave a Comment