Zvonoteca

Zilnic, singurul bulevard din Zalau e sagetat de un mertan condus de un membru viril al politiei, din neamul Lazarilor simleuani. Confundand drumul public cu o pista de incercare, omul imbracat in haina de politist face misto de ceilalti participanti la trafic, aratandu-le muschii injectati cu cai putere dintr-un LCO (cam vechi ce-i drept), facand slalom atat printre ei, cat si printre regulile elementare de circulatie si bun simt. Si, culmea nesimtirii, politistul este exact individul care ar trebui sa vegheaze la siguranta noastra. Domnu comisar sef, se-aude?

Zori luminosi se anunta pentru carcotasii care spun ca la Zalau nu ai unde sa te distrezi. Municipalitatea promite proiecte nu doar pentru cei care muncesc, ci si pentru cei care se relaxeaza. Precis planurile se refera la tinte culturale, teatre, cinematografe, stadioane, bazine de inot. Pana atunci, insa, ne raman doar parcurile, barurile si televizoarele de acasa. Cu mica rezerva ca localurile nu sunt pentru somnambulii care circula dupa 12 noaptea, majoritatea avand, probabil, program de… criza. Numai ca de data aceasta, zalauanii care au incuiat portile localurilor s-au incurcat in calcule. La toropeala din weekend si aglomeratia de pe strazi, firmele ar fi facut un profit frumos, cum pe masura ar fi fost si veniturile la bugetul local.

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Carl Lucas

    Asta de la Circulatie ?
    Ahhhhhh..pai asta-i Dumnezeu …..
    Fiind la Simleu …..daca se intimpla ca ti se sparge radiatorul din cauza hopurilor …..de drum care necesita asfaltare ……
    si te duci sa ceri autorizatie si o hirtie din care sa reiese felul cum Masina sa defectat ….intimplarea noirmala .
    Pai ….Dumnezeu e in stare sa te maninca si la propriu si la figurat ….
    Omul asta este bolnav rau .
    Mai intii o sa-ti dea o amenda ….si apoi vorbeste cu tine de parca ai facut o crima sau ai furat banca B.C.R…….
    Vocabularul lui este de Opincar care se adreseaza oamenilor dupa felul celor de pe maidane sau Mahalale …..
    Cunoiastem si noi acest specimen ….
    Nimeni nu vede si nu aude …degiaba o sa scrieti ……la Ziar sau cei de la ziar !

Leave a Comment