Sezonul 2021-2022 este aproape de final. În această lună vom afla numele campioanelor naționale (cele care nu au fost decise încă), precum și câștigătoarele competițiilor europene intercluburi. Am intrat în perioada în care cluburile își conturează loturile pentru sezonul următor și încep negocierile cu fotbaliștii pe care doresc să îi aducă, respectiv de care vor să se despartă.
Există și echipe care au fost „vrednice” și au mutat deja pe piața transferurilor. Jucători consacrați sau de perspectivă, aflați în ultimele luni de contract, au semnat deja cu alte cluburi. Până în prezent, s-au făcut cel puțin 7 transferuri notabile:
Antonio Rudiger (fundaș central german, 29 de ani, cotă de piață 35 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com) a fost unul dintre jucătorii de bază ai lui Chelsea în ultimele sezoane, dar a decis să nu își mai prelungească contractul cu deținătoarea Ligii Campionilor și a semnat cu Real Madrid, care are șanse să fie viitoarea campioană europeană, după finala cu Liverpool, programată pe 28 mai. Este un pas înainte în cariera apărătorului central care a făcut pasul spre fotbalul mare la Vfb Stuttgart.
Pedro Porro (fundaș dreapta spaniol, 22 ani, cotă de piață 25 de milioane de euro) este unul dintre numeroșii tineri fotbaliști spanioli care fac senzație în Europa. Manchester City l-a cumpărat de la Real Valladolid în 2020, apoi l-a cedat la Sporting Lisabona, sub formă de împrumut. În această vară, Porro va schimba definitiv tricoul lui City cu cel al lui Sporting, clubul portughez declanșând clauza de cumpărare, pentru 8,5 milioane de euro.
Hee-Chan Hwang (atacant sud-coreean, 26 de ani, cotă de piață 16 milioane de euro) are 7 goluri marcate în 43 de selecții la naționala țării sale. A început fotbalul la Pohang Steelers, făcând trecerea în Europa la FC Liefering, unde a fost văzut de scouterii lui RB Salzburg. RB Leipzig, echipă din același „trust”, l-a luat din Austria, dar l-a împrumutat la Wolverhampton. „Lupii” au fost impresionați de evoluțiile sale și îl vor transfera definitiv după expirarea contractului de împrumut.
Franck Kessie (mijlocaș central ivorian, 25 de ani, cotă de piață 45 de milioane de euro) face obiectul unuia dintre cele mai importante transferuri din inter sezon. Africanul format ca fotbalist în Italia, la Atalanta, a decis să îi părăsească pe „diavolii milanezi” pentru FC Barcelona. Kessie ar fi preferat să rămână în Italia, dar conducerea lui AC Milan a considerat că pretențiile financiare sunt prea mari. Se spune că Paolo Maldini, cel care a negociat prelungirea contractului, ar fi exclamat: „Nu este Rijkaard!”.
Andreas Christensen (fundaș central danez, 26 de ani, cotă de piață 35 de milioane de euro) s-a format la academia lui Brondby și a fost transferat de Chelsea pe când avea 16 ani. După zece ani petrecuți la clubul londonez, Christensen a ales o nouă provocare în carieră și a semnat cu FC Barcelona, unde va fi adversar cu actualul coechipier, Rudiger. Presa spaniolă a scris că apărătorul danez a fost dorit în mod special de Xavi.
Matthias Ginter (fundaș central german, 28 de ani, cotă de piață 24 de milioane de euro) a ajuns la Borussia Monchengladbach în urmă cu cinci ani, de la Borussia Dortmund. Internaționalul care a marcat două goluri până acum pentru Germania va evolua din sezonul următor pentru Freiburg, echipă care a reușit să îl transfere din postură de jucător liber de contract.
Nico Schlotterbeck (fundaș central german, 22 de ani, cotă de piață 28 de milioane de euro) este unul dintre jucătorii de top din noua generație, fiind câștigător al Campionatului European U21. În „fotbalul mare” a jucat numai la două echipe, la Freiburg și la Union Berlin (unde a fost împrumutat). Din această vară, va juca pentru Borussia Dortmund, chiar dacă a fost dorit și de Manchester United sau Newcastle United.
Perioada de mercato nici nu s-a deschis oficial. Urmează alte transferuri despre care se va scrie intens, iar casele de pariuri vor avea rubrici speciale pe această temă, microbiștii putând miza pe mutări folosindu-se și de fondurile primite în urma ofertelor promoționale, așa cum s-a întâmplat în fiecare an.
[…] Sezonul 2021-2022 este aproape de final. În această lună vom afla numele campioanelor naționale (cele care nu au fost decise încă), precum și câștigătoarele competițiilor europene intercluburi. Am intrat în perioada în care cluburile își conturează loturile pentru sezonul următor și încep negocierile cu fotbaliștii pe care doresc să îi aducă, respectiv de care vor să se despartă. Există și echipe care au fost „vrednice” și au mutat deja pe piața transferurilor. Jucători consacrați sau de perspectivă, aflați în ultimele luni de contract, au semnat deja cu alte cluburi. Până… Citeste mai mult […]
[…] Sezonul 2021-2022 este aproape de final. În această lună vom afla numele campioanelor naționale (cele care nu au fost decise încă), precum și câștigătoarele competițiilor europene intercluburi. Am intrat în perioada în care cluburile își conturează loturile pentru sezonul următor și încep negocierile cu fotbaliștii pe care doresc să îi aducă, respectiv de care vor să se despartă. Există și echipe care au fost „vrednice” și au mutat deja pe piața transferurilor. Jucători consacrați sau de perspectivă, aflați în ultimele luni de contract, » Mai multe detalii […]