Construirea unei case confortabile, avand la dispozitie o suprafata mica, este o sarcina destul de dificila.
La urma urmei, trebuie sa organizezi cat mai competent spatiul disponibil, sa intocmesti un plan detaliat de constructie, sa alegi dintre proiecte case mici si ieftine si sa pregatesti o fundatie fiabila si solida. Doar in astfel de conditii, pe un teren mic, poti obtine o casa confortabila si atractiva, unde poti petrece timp in weekend cu familia sau unde poti trai anul imprejur.
- Organizarea spatiului
Aceasta este prima etapa a alegerii dintre modele case mici si constructiei pe un teren mic. Expertii recomanda impartirea spatiului disponibil in trei zone, cum ar fi:
- rezidential – poate include o casa, o piscina, un teren de sport compact, paturi de flori si alte elemente;
- economic – poate gazdui o bucatarie in aer liber, sere, o sauna si multe alte obiecte;
- gradina si spatii verzi.
Intre aceste zone, poti amplasa poteci din piatra naturala sau ghivece de flori. Utilizarea unei astfel de diviziuni decorative va extinde vizual spatiul disponibil.
Cand zonezi un teren mic, este important sa alegi locul potrivit pentru a plasa ceva anume. Gradina si zonele verzi sunt cel mai bine plasate pe partea insorita, deoarece abundenta luminii solare va contribui la cresterea si dezvoltarea rapida a acestora. Zona rezidentiala, precum si zona economica ar trebui sa fie organizate pe partea umbrita a terenului. Acest lucru se explica prin faptul ca in caldura verii este cel mai confortabil sa stai la umbra.
- Proiectarea
Atunci cand alegi dintre proiecte de case mici, exista cateva lucruri de luat in considerare:
- amplasarea sistemelor ingineresti (energie electrica, canalizare, incalzire, alimentare cu apa)
- amplasarea structurilor tehnice (santuri, puturi, puturi naturale);
- topografia terenului.
Acestia si alti factori afecteaza direct locatia si aranjarea fiecarei zone. Fundatia trebuie echipata la o distanta de cel putin 2–3 m de o fantana sau put natural. Daca casa este plasata prea aproape de sursa de apa, atunci incinta ei va fi constant umeda, iar pe tavane si pereti va aparea mucegaiul.
Daca relieful de pe santier este perfect plat, atunci poti alege cu usurinta un loc potrivit pentru aranjarea fundatiei. Dar ce sa faci cu panta? In mod ciudat, constructorii si designerii recomanda utilizarea acestui dezavantaj.
Pe un teren inclinat, poti crea o asa-numita panta cu mai multe niveluri, plasand terase pe acesta. Nivelurile inferioare pot fi alocate pentru camara si garaj, iar nivelurile superioare pentru locuinte. Astfel de elemente nu numai ca vor oferi casei protectia necesara impotriva apei, ci si vor preveni tasarea fundatiei si a structurilor de sustinere.
- Alegerea materialelor de constructie
Aceasta este urmatoarea etapa a construirii unei case pe un teren mic. Alegerea materialului de constructie va usura sau va face casa mai grea. Totodata, materialele de constructie influenteaza si durabilitatea si rezistenta casei.
- Decoratiunea interioara
Etapa finala in constructia unei case de locuit. Astazi sunt disponibile o multime de materiale practice, de incredere si de inalta rezistenta, care au si o gama bogata de culori si nuante. acestea vor permite nu numai sa transforme designul spatiilor unei case de tara, ci si sa le faca confortabile, ergonomice si placute pentru trai.
Astfel, daca ai un teren mic, nu ezita sa alegi un proiect de casa mica care se adevereste a fi foarte intrebata printre doritorii de spatiu personal.
[…] Construirea unei case confortabile, avand la dispozitie o suprafata mica, este o sarcina destul de dificila. La urma urmei, trebuie sa organizezi cat mai competent spatiul disponibil, sa intocmesti un plan detaliat de constructie, sa alegi dintre proiecte case mici si ieftine si sa pregatesti o fundatie fiabila si solida. Doar in astfel de conditii, pe un teren mic, poti obtine o casa confortabila si atractiva, unde poti petrece timp in weekend cu familia sau unde poti trai anul imprejur. Organizarea spatiului Aceasta este prima etapa a alegerii dintre modele… Citeste mai mult […]