Lucrările de îngrijire și întreținere a gazonului pot fi momente de relaxare dacă le faci așa cum trebuie și dacă te bucuri de timpul petrecut afară, în aer liber.
Întreținerea gazonului este diferită de la un sezon la altul, așa că trebuie să ajustezi lucrările de îngrijire în funcție de fiecare anotimp. Lucrările de baza se realieaza primăvară și toamna, însă și iarna și vară sunt anotimpuri care au lucrările lor specifice.
Pentru că știm cât de frumos arată o curte cu gazon, astăzi îți vom dezvălui trei sfaturi utile care te vor ajută să ai mereu un gazon impecabil.
Tunderea gazonului – lucrarea esențială pentru un gazon sănătos
Tunderea gazonului este cea mai intalnita operațiune de întreținere pe care o poți efectua. Realizată în mod corect, tunderea gazonului aduce o mulțime de beneficii, printre care și: aspectul îngrijit, indesirea lui, protecția contra apariției bolilor și dispariția buruienilor.
Pentru a realiza în mod corect tunderea gazonului ai nevoie de un echipament potrivit, iar pentru asta îți recomandăm motocoasa Stihl la preț avantajos.
În cazul în care nu poți efectua tunderea gazonului într-o perioada optimă, din varii motive precum anotimpul ploios, ajustează procesul de tundere pentru a minimiza daunele.
Menține curățenia
Dacă ai o grădina mare, amenajată pe diferite suprafețe, cu arbori și arbuști, zona dedicată relaxării cu mobilier de grădina și loc de joacă pentru copii, ocupă-te des de curățenie. Lucrările ce țin de mentenanța grădinii, precum irigarea, tunderea, aerarea, fertilizarea și scarificarea cu ajutorul unor scarificatoare pentru gazon de calitate sunt realizate în mod corect, dacă în grădina ta este curățenie.
De asemenea, nu este indicat să așezi mobilierul de grădina direct pe gazon. Zona de relaxare poate fi construită într-un spațiu special amenajat, pe o punte din lemn, cu ajutorul montării unui foișor.
Fertilizarea – o etapă deosebit de importantă în menținerea unui gazon sănătos
Pentru a avea parte de un gazon sănătos, începe fertilizarea de primavara, la intervale de 4-6 saptamani. Principalele beneficii ale fertilizării sunt:
- Facilitarea recuperării după trafic intens și pagube provocate de dăunători
- Înlocuirea nutrimentelor care se pierd prin levigare, evaporare, eroziune.
- Susținerea dezvoltării rădăcinilor și creșterea de fire noi
- Restricționarea și reducerea apariției buruienilor
Indiferent de tipul de gazon pe care îl ai, este important să respecți toți pașii pentru întreținerea lui pentru a te bucură cât mai mult timp de o peluza verde, rezistentă și cu un aspect superb.
[…] Lucrările de îngrijire și întreținere a gazonului pot fi momente de relaxare dacă le faci așa cum trebuie și dacă te bucuri de timpul petrecut afară, în aer liber. Întreținerea gazonului este diferită de la un sezon la altul, așa că trebuie să ajustezi lucrările de îngrijire în funcție de fiecare anotimp. Lucrările de baza se realieaza primăvară și toamna, însă și iarna și vară sunt anotimpuri care au lucrările lor specifice. Pentru că știm cât de frumos arată o curte cu gazon, astăzi îți vom dezvălui trei sfaturi utile… Citeste mai mult […]