Zvonoteca

# La un ziar salajean rau de tot, femeile directorese, managerese, ministrese si ducese is promovate a-ntaia, tot pe prima pagina de vineri, sa-ti indulceasca vichendul, nu alta. Acuma nu stim cum le aleg reporterii pe muheres astea, dar stim ca nu ne putem impotrivi. Nu de alta, dar si sa vrei sa comentezi ceva pe pagina on line, te prinzi repede ca nu se poate. Asa e facut site-ul, de nu lasa loc la intrebari. Apoi, daca semne de intrebare nu avem, indoieli sunt cu carul.

# La un ghiseu cu pasapoarte, stai si fluieri a paguba-n ciuperci, ca s-a stricat manivela si oricat o freci, nu vrea sa porneasca. Asa ca tre sa te inarmezi cu rabdare si cu vreo trei pocuri de seminte, ca sa se asorteze cu frecatul mentei. Si, sincer acum, la ce zambete iti arunca functionarii, explicandu-ti ca nu stie cand se repara treaba, iti dai seama ca e rost de fluierat a paguba la greu. Doar tot e la moda fluierisca, fluieratul si fluierele. Stiti si voi ca eu cand vreau sa fluier, apoi fluier, nu ma joc.

# Drumurile noastre toate sunt din ce in ce mai gaurite si asemanatoare cu rotile de cascaval olandez. Sa te fereasca Sfantul sa mergi spre Jibou, ca praf iti faci masina! Si sa nu cumva sa o iei de la Jibou catre Somes Odorhei, ca sigur te cobori de cel putin trei ori sa-ti culegi de pe asfalt capacele de la roata. De fapt, e interesanta chestia: mergi asa bine pe drumurile judetului, de-ti sar capacele!

Leave a Comment