# Fereasca sfantu sa ajungi sa meri noaptea cu motoru prin satele dinspre Huedin catre Zimbor, ca ii plin de carutasi care nu au auzit in viata lor de ochi de pisica sau de veste fosforescente. Mai sa dai cu rotile pasta ei, sa-i urci direct pe capota si sa-i dai de berbeleacul in sant si sa te trezesti din spaima si soc cu ei pe constiinta. Culmea, ca in zona, in timpul zilei, stau masinile de politie din suta in suta de metri, de-ti vine sa-ti sucesti gatul uitandu-te dupa el. Cum de nu vad atatia caschetari cum circula cartasii nostri? Cum de nu le zice nimeni care-i spilul? Probabil si lor le place, pe ascuns, viteza si stau cu ochii numai pe vitezomani.

# Mno, dupa generalul Ionica fara frica de la Inspectoratul cu ciurda de elevi, inca unul s-a grabit sa se arate mare si tare cand iese in lume. Si, ca acest patron de firme multe salajene, ca sa fie recunoscut de la distanta, a fost la croitorie sa i se puna pe palton trese de ghinaral adevarat. Probabil, are impresia ca de cand si-o luat manuta de pe cartea politicii salajene, lumea l-o cam uitat si, cusandu-si minunile alea, a vrut sa se asigure ca il recunoaste lumea de la distanta.

# La o biserica sfintita prin Simleu de Barba-Cot, mai marele bisericilor salajene, s-o iscat un taraboi ca mai ca nu s-au daramat peretii. Treburi interne, cica, facute pe sub poale popesti. Ca asa ii place la barba-lunga-seaca-si-fara-rost sa faca, sa dreaga si isi ascunda capul sub pres. Nu ii place sa dea ochii cu presa si cu oamenii, dar strica tot ce-a fost de treaba prin judet. Apoi, pohta ce-o pohteste Barba-Cot se anunta si mai neagra, de om fi nevoiti sa ne spalam dupa ea asa cum se spala mata dupa ce a dormit in funingine.

Leave a Comment