Zvonoteca

* Aolio, maica, maiculita, ca nu stim cum sa ne tinem unii de altii dupa ce iesim din casa, ase alunecus e pe jos! Sticla, maica, exact cum iti spun, ca-ti vine sa te prinzi direct de gatul drumarilor si sa-i scuturi bine, ca poate, poate, daca ii sterge pe jos cu ei strasnic, s-a topi sloiul si oglinda.

* Inca una de sezon si de trafic: pe alunecusul din oras, i-o lovit inspiratia prin instructorii auto sa-si scoleasca invataceii fix pe centrul Zalaului. Unde-i pocinogul si brambureala mai acatarii, hop! si ei, sa nu zica lumea ca ei nu se stiu baga in zama precum si-o bagat popa busuiocul in apa Iordanului. Cum nu mai avem nervi si de ei – ca avem noi sloiuri bugate pa cap – jur ca i-am lua pe sus si i-am scufunda o taruca unde-i Iordanul mai mare, ca poate ase s-ar racori. Au, viata mea, si boboteaza-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!

A treia bucata zvonostire de iarna: daca va tin nervii si rabdarile si stiti ca nu va sare mustarul si nu va urca temperatura repede, va mai amintim o data de alea trei panouri din centrul Zalaului, care, cica, masoara gradele de afara. Amu` is patru panouri, ca s-o gasit unii sa mai spanzure o nazbatie deloc mai breaza ca restul. Deci, patru temperaturi diferite, pe o raza de 100 de metri, de nu stii daca e cazul sa te-apuce rasul, plansul ori trasul chilotilor jos alora de le-o agatat acolo, sa vada ei care temperatura sa vujeste mai bine.

Leave a Comment