Zvonoteca

# Scoateti mastile de gaze, ba nu, de praf, daca aveti cumva prin lazile de zestre, ca nu se mai poate circula prin Zalau fara sa te pierzi in norii densi de colb purtat de la o bordura stradala la alta. Si feriti-va sa ajungeti prin zona Unitatii Militare fara sa aveti ocheanele protejate, ca zau, va dau lacrimile cand vedeti ce-i acolo, si la propriu, dar si la figurat. Pai, cum se poate, domnule, sa-ti lasi masina curata o ora langa unitatea cu pricina si sa o gasesti cu parbrizul acoperit de colb precum aluatul necopt de faina? Se poate, dara, daca traiesti in Zalau. Ori suntem noi picati din luna, ori suntem ametiti de atata prafuiala. Fix acum, cand Base ne indeamna cu atata zel la curatenie? Pai, ia sa puna mana aia care se stiu cu praful, pardon musca pe caciula si sa colbaiasca o taruca, ca nu le-a pica steaua.

# Fug zalauanii, bietii, catre case, doar, doar or scapa de bloc, da` cartierele cele mandre nu au canalizare, si nici nu li se arata prea curand. Las ca vine iarna si nu or mai mirosi tate cele asa de rau, ca stim de-amu@ ca iarna nu-i ca vara.

# Prin Simleu, se ia apa cand ti-e lumea mai draga si scaldatul mai in toi. Macar de te-ar anunta aia ce pazesc robinetele ca le inchid, sa fii si tu smart si sa-ti opresti apa in cratite si in lighean. Ca dup-aia, te descurci tu cu portionatul. O cafea pe zi si un spalat tot la trei zile.

Leave a Comment