Zvonoteca

# Pe drumurile din Zalau, si nu numai, se poate vedea pana si cu cataracta ca taximetristii sunt cei care fac legea. Bai, frate, da` astia chiar isi bat joc de tot ce inseamna bunul simt, elementar de altfel in orice fel de trafic! Intorc in intersectii, stationeaza unde vor muschii lor, semnalizeaza daca isi aduc aminte, se infig in intersectii de parca ar conduce pe tarlaua lor, depasesc si se intorc pe linia continua cand te astepti mai putin, iti arata marimea degetului mijlociu cand le atragi atentia ca ti-au taiat calea ori ca au blocat cateva minute circulatia etc. Chiar nu se gaseste nimeni sa-i scuture putin si sa-i aduca pe… calea cea dreapta? Ori nesimtirea-i atat de mare, incat nu mai este leac pentru vindecare?

# In zona scolii de muzica din municipiu, aproape fiecare copil este adus la ore de parinti, soferi innascuti de altfel. Asta-i partea buna! Ce-i rau in toata povestea asta este ca, in zona respectiva, nu-i loc de parcare sa arunci un ac. Iar daca mai ai nenorocul sa locuiesti in zona si vii sau pleci de-acasa cu masina, mai ales in intervalul de timp cand copiii sunt predati sau preluati de parinti in masinile proprietate personala, ai pus-o! Oricum, se zvoneste ca, in zona, se pune de-o revolutie.

# Masina de carat gunoiul este, de departe, cel mai periculos element existent pe soselele Zalaului (deja, parca, am uitat de taximetristi). Gunoierii astia si-au tras un tanc de colectat mizeriile, de-ncape doar pe doua sensuri de mers. Asa ca, atunci cand ajung pe strazile Zalaului, si asa extrem de inguste din nastere, strangulate de masinile parcate haotic, gunoierii isi fac loc dupa cum ii taie capul. Pardon, gabaritul… Asa ca, nu-i de mirare sa-ti gasesti masina bine frecata, iar pe ea sa aiba o dara de culoare galbena. Iar daca acest lucru se intampla de mai multe ori intr-un an, este clar ca e musai sa-ti schimbi domiciliul, cu tot cu loc de parcare. Ave(m) salubrizare, nu gluma!

Leave a Comment