Zvonoteca

Intalnirea cu cei din presa salajeana a sefei principalei sali de cultura din judet – odaia in care se citesc si se inchiriaza carti, s-a desfasurat pe un fond muzical @telectual, sustinut de echipa artistica a celor de la Vangelis. Numai ca, la doi pasi de adunarea cu jurnalistii, in spetele geamurilor incaperii, adempisti zalauani – ce fac parte din taraful binecunoscutului Ansamblu folcloric Ciucanu@ cu percutie – faceau de zor repetitii. Astfel, printre elementele de organizare armonioasa a sunetelor – inglobate in cuvantul ritm – ale celor de la Vangelis, impletite cu duiosul ritmicitatii bubuiturilor in asfalt, jurnalistii au plecat de la conferinta de presa asa cum au venit: fara informatii, dar cu timpanele tiuind de fericire in urma intalnirii cu parte din cultura si traditiile noastre.

# Dupa ce-au fost polenizati de un anumit flutur in plina iarna, platformistii salajeni asteapta cu nerabdare primavara, da@ de-or da in rod… Numai ca, din cate se pare, minunea a tinut doar trei zile, asa ca primavara se va transforma direct in vara, motiv pentru care ii vom vedea in actiune atunci cand a creste dolaru@, euroiu@, lira sau forintu@… Desigur, la alegere si, daca se poate, cu comision cat mai barosan.

# Sa-ti platesti ratele la banci esti obligat sa ai nervi de otel. Sa stai la cozi interminabile, sa te certi cu ceilalti din jur, sa te ploconesti incasatoarelor si-apoi sa-ti platesti darile, sunt tot atatea motive pentru care putem spune ca romanul care isi ia credite s-a nascut naiv, ori fraier, ori credul, ori tont. Tot una-i!

Leave a Comment