Zvonoteca

Ne dam seama pe zi ce trece ca in orasul ista de sub Meses, conducatorii auto duc din ce in ce mai mult lipsa locurilor de parcare. Si cele pe care le avem sunt toate cu plata. Ce nu face romanu ca sa obtina un loc de parcare? Mai zilele trecute, in fata unui celebru hotel din Zalau, un sofer inventiv, pentru a fi sigur ca locul sau de parcare ramane ocupat, a pleostit un cartus de tigari si l-a postat in mijlocul locului destinat parcarii masinii. Nu degeaba suntem catalogati un popor inventiv!

# Odata intrati in marea familie europeana, fumatorii vor trebui sa-si puna pofta`n cui daca li se nazare a fuma in spatiile publice inchise. Si uite cum, dupa majorarea pretului la duhane, fumatorilor li se impun noi restrictii. Cica nici in restaurante, nici in baruri sau discoteci, nu se va mai putea dohani, numai in cazul spatiilor respective sunt delimitate corespunzator: loc pentru fumatori si loc pentru nefumatori. Si iata cum, incet incet, siliti de alte cele, va trebui sa renuntam si la alte placeri cotidiene!

# Cica toti bebelusii nascuti dupa aderarea Romaniei la uie ar trebui sa primeasca la iesirea din maternitate un trusou cu haine si produse de ingrijire, in valoare de 1,5 milioane lei. Dar…. TEAPA, ca doar traim in Romania. Pana cand cei mai sus pusi sa se ocupe de acest caz, vor avea bunavointa sa elaboreze si normele de aplicare a legii in domeniu, mamicile vor avea de asteptat pana vor intra in posesia acestui trusou. Sau mai bine zis, vor astepta mult si bine, pentru ca dupa cum merg lucrurile… ramane de vazut. Deci… ramane cum am stabilit!

# Unele magazine alimentare isi fac reguli de vanzare a produselor dupa bunul lor plac. Desi proaspat deschis, magazinul alimentar de pe o alee armonioasa, se pare ca vanzatoarea ori nu stie preturile, ori se face ca nu stie. Unele produse alimentare se scumpesc de la o zi la alta, iar, daca nu esti atent; iesi din magazin luat de fraier si cu buzunarul mai gol cu cativa leuti. Noroc ca nu toata lumea da mare lucru pe ar(monii).

Leave a Comment