Atunci când îţi deschizi primul website, pachetul de găzduire web ales poate face o diferenţă mare în rezultate. În momentul de faţă, există suficient de mulţi furnizori pe piaţa naţională, astfel încât este destul de dificil să determini cine oferă cele mai calitative servicii. Din fericire, există anumite semne care indică imediat o companie nepotrivită. Specialiştii de la THC.ro ne-au dezvăluit care sunt cele mai comune!
Perioada de downtime
Faptul că paginile web nu sunt accesibile pentru vizitatori în majoritatea timpului atrage consecinţe negative. Pe lângă faptul că pierzi potenţiale comenzi, Google asociază o perioadă lungă de downtime cu lipsa de profesionalism. Astfel, nu vei reuşi să obţii poziţii de top în paginile cu rezultate ale căutărilor efectuate în motorul de căutare.
Pentru a împiedica un asemenea eveniment, ai nevoie de un uptime de 99,99%. Unele companii de hosting promit chiar 100%, dar aceasta este doar o strategie de marketing. În realitate, pe orice server sunt necesare lucrări de întreţinere şi apar probleme. Aşadar, este important să analizezi ceea ce s-a întâmplat până acum. Foloseşte un program prin care să măsori perioada de activitate reală pe un server de găzduire web România şi vei primi raporturi cu privire la toate erorile. În felul acesta, vei afla rapid dacă serverul utilizat este stabil sau nu.
Viteza de încărcare
Timpii de răspuns trebuie să fie cât mai buni, fiindcă altfel nu te poţi poziţiona bine în motoarele de căutare. De aceea, este recomandat să testezi viteza de cel puţin 2 ori pe lună. Foloseşte un tool, precum Google PageSpeed Insights şi vei primi informaţii cu privire la performante. În plus, ai parte de sugestii prin care să îmbunătăţeşti lucrurile. Există multe optimizări pe care le poţi face la un website pentru a-i spori viteza. Totuşi, serviciul de găzduire este factorul principal care determină experienta utilizatorilor pe termen lung. Cu cât ai un volum de trafic mai mare, cu atât îţi trebuie o lăţime de bandă superioară. Dacă pachetele de găzduire web România de acum nu sunt suficient de puternice, atunci nu vor fi nici pe viitor.
Serviciile de suport tehnic
Chiar dacă ai deja anumite cunoştinţe tehnice, pot exista momente în care apar erori neaşteptate pe website pe care doar un specialist le poate rezolva. Dar dacă suportul tehnic pe care furnizorul actual ţi-l pune la dispoziţie are un program de lucru limitat, timpul de aşteptare poate ajunge să fie prea mare, lucru care pe tine te va costa timp şi bani. Pe lângă asta, angajaţii s-ar putea să nu dispună mereu de pregătirea necesară pentru îndeplinirea sarcinilor. Colaborează cu un brand care oferă servicii de asistenta 24/7 şi vei putea depăşi mai uşor evenimentele neplăcute.
Preţurile
Industria de găzduire web România implica anumite investiţii, astfel încât nimeni nu oferă hosting bun în mod gratuit. Pe de altă parte, trebuie să fii atent la preţuri pentru a nu plăti nici prea mult. Multe companii oferă pachete ieftine pentru a atrage clienţi în primul an, dar apoi costurile ajung să fie enorme. Pe lângă asta, unii furnizori solicita investiţii în servicii de care ai putea dispune gratuit în alte părţi. Spre exemplu, protecţia DDoS şi certificatul SSL ar trebui să fie beneficii incluse în pachetul de hosting.