Dacă ești în posesia anumitor confectii metalice, vei observă că în timp pot să apară diverse eroziuni ale acestora. Unele defecțiuni pot necesita înlocuirea completă a obiectelor, dar altele pot fi reparate cu ușurință prin vopsire.
Dacă vrei să conferi confecțiilor metalice aspectul nou de altădată, cele mai eficiente metode sunt cele de vopsire in camp electrostatic sau de vopsire lichidă. Pentru a înțelege mai bine care este tehnică de finisare cea mai bună pentru produsul tău, este important să înțelegi principiile de bază, procesele și beneficiile / dezavantajele fiecărei tehnici.
În rândurile de mai jos îți vom prezenta o comparație între vopsirea în câmp electrostatic și vopsirea lichidă.
Vopsire în câmp electrostatic
Este un proces de utilizare a unui câmp magnetic pentru aplicarea vopselei pe metale și diferite tipuri de materiale plastice. Vopseaua este aplicată sub formă de pulbere uscată, după care este utilizată căldura pentru a finaliza acoperirea.
Vopsirea în câmp electrostatic este un proces de finisare care produce un finisaj gros și dur, mai rezistent decât vopselele convenționale. Această poate fi folosită pe o gamă largă de produse, de la electrocasnice până la piese auto.
Avantajele sunt numeroase. În primul rând, rezultatul este un finisaj gros și dens pe produsele metalice și are o durabilitate mai mare decât vopsirea convențională. În al doilea rând, acoperirea necesită un singur strat, procesul fiind destul de rapid și simplu. În al treilea rând, poți jongla cu mai multe culori și texturi de finisare personalizate. Un alt avantaj este faptul că vopsirea în câmp electrostatic este unul sigur pentru mediu, deoarece produce puțini compuși organici volatili. De asemenea, suprafețele sunt vopsite în mod uniform, fără să lase fără picături sau urme de aplicare.
Vopsire lichidă
Vopseaua lichidă este procesul tradițional de aplicare a acesteia pe un produs metalic pentru finisare. Majoritatea proceselor de vopsire lichidă folosesc un spray, o pompă sau un vas sub presiune pentru a livra uniform vopseaua umedă.
Procesul de vopsire lichidă poate fi destul de complicat și depinde de metalul pe care dorești să îl acoperi. În mod obișnuit, obiectul este acoperit cu metalul dorit și se aplică o combinație de căldură și presiune pentru a le contopi.
Vopseaua lichidă este o alternativă bună pentru produsele care nu pot fi încălzite pentru vopsirea în câmp electrostatic cu pulbere. Această nu necesită un cuptor pentru finisare. Această poate produce de asemenea o gamă largă de culori. Cu toate acestea, vopseaua lichidă produce un finisaj mult mai subțire decât vopsirea în câmp electrostatic.