Daniel Săuca
Să dăm restricţii la tot poporul! Ion M. Ioniţă: „Înainte, campaniile electorale veneau cu promisiuni, de cele mai multe ori fantasmagorice şi cu tot felul de cadouri, de la celebrele pungi cu zahăr, ulei, făină, la legi ţintite pentru creşterea veniturilor unor categorii de votanţi. Acum, nimic nu mai e de dat, în afară de restricţii” (adevarul.ro). Chiar aşa, cine dă mai mult?
Klaus Iohannis, Chuck Norris? Patrick André de Hillerin: „Klaus Iohannis, unsul lui Chuck Norris în România. Președintele știe cine va câștiga alegerile și cine va fi premier. Președintele României seamănă tot mai mult cu actorul american eroic care juca doar în filme unde îi învingea pe toți și despre care se spunea, ironic: «Singura dată când Chuck Norris s-a înșelat a fost atunci când a crezut că a făcut o greșeală»” (libertatea.ro). Nimeni nu-i perfect!…
Jogging în sufragerie! „În România, absenţa activităţii fizice în rândul populaţiei este una dintre cauzele mortalităţii crescute în rândul pacienţilor cu COVID-19, susţine medicul şi conferenţiarul universitar Bogdan-Alexandru Hagiu, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Cum stă România la capitolul activitate fizică? Conform ultimului Eurobarometru, publicat de Comisia Europeană în 2018, România se află pe locul 2 în ceea ce priveşte sedentarismul. Studiul arată că mai mult de 63 la sută dintre români nu practică niciodată nicio formă de activitate fizică” (agerpres.ro). Înseamnă că stau în pat tot timpul?
60 la sută? 70 la sută? Sută la sută? „Cancelarul Angela Merkel a insistat duminica aceasta că este important să fie menţinute unele dintre restricţiile antiepidemice în Germania până când între 60 şi 70 la sută din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV-2” (digi24.ro). Mai avem de aşteptat şi prin România. Poate şi după celebrul vaccin anticovid. După următoarea tură de alegeri…
Serios? „Îmbunătăţirea nivelului de inteligenţă cu ajutorul tehnologiei a înregistrat cea mai mare popularitate în România, unde mai mult de o treime (35 la sută) dintre respondenţi ar fi interesaţi să-şi dezvolte capacitatea creierului, inclusiv prin introducerea unui cip, relevă un nou studiu publicat, miercuri, de Kaspersky și citat de Agerpres” (hotnews.ro). Deci, 35 la sută dintre români vor să-şi bage un cip în creier? La unii oricum va fi prea târziu…
Și totuși, gogoșile electorale n-au dispărut, am ajuns la tunel sub Meseș !