În cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău sunt înregistrate 19 cazuri active, după cum urmează:
– Medici: Boli interne 2, Boli infecțioase 1, Ortopedie 1, Cardiologie 1, Recuperare 1
– Asistenți: Interne 4, Oftalmologie 1, Boli infecțioase 1, Ortopedie 1
– Infirmieri: Boli interne 5, Oftalmologie 1.
Deocamdată nu a fost carantinat personal medical. Conform metodologiei, pentru a evita orice risc, a fost testat întreg personalul, iar cei pozitivi au fost izolați.
Contactul direct este definit ca: Persoană din rândul personalului medico-sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu COVID-19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient cu COVID-19, fără portul corect al echipamentului de protecție.
Orice persoană care a purtat masca/ echipamentul de protecție în mod corespunzător, NU ESTE CONSIDERATĂ A FI CONTACT DIRECT.
Personal medico-sanitar și auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 a zi de la ultimul contact posibil infectant. În perioada imediată contactului posibil infectant și până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar își va desfășura activitatea cu respectarea măsurilor de protecție standard.
Carantina s-a efectuat pentru membrii familiilor celor pozitivi și a contacților neprotejaţi ai acestora – 58 persoane.
Secția interne nu a fost închisă. Activitatea pentru tratarea bolnavilor a continuat în saloane din secţiile învecinate pentru pacienții noi care se prezintă de urgență în gardă, precum și pentru pacienții restanți din secția interne. Concomitent, s-a efectuat dezinfecția terminală în saloanele alocate secției interne. În secțiile menționate, își desfășoară activitatea un număr de 186 de persoane.
M. S.
Or fi medici și asistente care nu cred că există co-vid și au desconsiderat măsurile de protecție, purtînd masca pe la gușă.
Comentariul ce se vrea a fi spiritual,sarcastic si cu o doza de malitiozitate la adresa cadrelor medicale ,are accente de retard neuronal si din pacate caracterizeaza aprecierea sociala de care „se bucura „medicii ramasi in minunatul nostru areal mioritic unii din inertie biografica ,altii dintr-un devotament profesional fata de suferinta ,devotament pe cale de epuizare si din motive fizice si psihice ….Apropo….nu exista masca ce te protejeaza intr-un procent ce tinde infinitezimal spre valoarea absoluta ,in consecinta cu cat ai contact mai indelungat cu potentialii pacienti proportional creste riscul de infectare…
Un articol care indeplineste exigentele unei informari complexe ,utila pentru a se putea limita riscul de extindere epidemica prin corecta prevenire a cetatenilor cu zonele de risc de contaminare virala ,din pacate chiar spitalul fiind o astfel de zona .Probabil ca si adresabilitatea cetatenilor la serviciile medicale va avea mai mult discernamant ,utilizand comunicarea la distanta pentru eventuale consultatii ,lamuriri ,programari ….pentru a limita transformarea unitatii medicale in focar epidemic .