Gruparea de romi din localitatea Bozânța Mică, comuna Recea, județul Maremureș, acționa ca o adevărată grupare mafiotă, spun procurorii de la DIICOT Maramureș.
Mai multe percheziții au avut loc în cursul zilei de joi, 4 iunie, la Bozânța Mică, într-o colonie de romi, unde persoane care suferă de afecțiuni psihice erau exploatate în folosul ”stăpânilor”. Anchetatorii spun că ”sclavii” erau pur și simplu răpiți din stația CFR Baia Mare și duse la Bozânța Mică, unde erau puse la munci epuizante. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2019 – mai 2020, mai multe persoane aparţinând aceleiaşi familii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în exploatarea persoanelor vulnerabile (cele mai multe dintre ele cu handicap psihic ori fără adăpost care nu se pot întreţine singure şi nu au resurse de subzistenţă), prin folosirea acestora la prestarea unor munci fizice în gospodăria lor, utilizând în acest scop constrângerea fizică şi morală (acte de violenţă fizică şi ameninţări, injurii, supunerea la umilinţe şi aplicarea unor tratamente degradante, înfometare), precum şi lipsirea de libertate în mod ilegal pentru a împiedica persoanele respective să părăsească ulterior locaţia membrilor grupării infracţionale”, susțin procurorii. Ultima răpire de persoane, de pe unul dintre peroanele Stației CFR Maramureș, a avut loc în data de 1 iunie 2020. Procurorii spun că s-au putut mișca foarte repede în acest caz, fiind cu un pas înaintea romilor, și au putut localiza semnalul telefonului mobil al persoanei răpite, înainte ca acesta să îi fie luat de romi.
La percheziția de joi dimineața, procurorii și polițiștii au găsit un astfel de ”sclav” închis într-o cameră unde nu avea niciun fel de condiții. ”Într-una dintre încăperile gospodăriei inculpatului C.M. şi a familiei sale, a fost găsită sechestrată o persoană de sex masculin. Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria inculpatului încă din data de 01.06.2020, fiind răpit şi adus prin metodele menţionate de către membrii grupării infracţionale, care începuseră astfel să-şi „refacă” stocul de sclavi”, mai spun procurorii.
Ancheta este una mai veche existând anumite informații legate de aceste răpiri de persoane, care ulterior erau puse să muncească până la epuizare. În sertarele Poliției Maramureș există mai multe dosare de răpire de persoane care nu au fost închise niciodată, deoarece polițiștii nu mai afea niciun fel de informații despre acestea.
”Astfel, membrii grupării infracţionale au dezvoltat o practică din a se deplasa periodic pe raza Gării CFR din municipiul Baia Mare, județul Maramureş, unde, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se află diverse persoane din categoria celor menţionate anterior, le răpesc efectiv ori le determină în baza unor promisiuni mincinoase (falsul pretext că vor fi plătite adecvat pentru a presta munci agricole ori de îngrijire a animalelor din gospodăriile membrilor grupului infracţional) să accepte să se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu”, mai spun procurorii.
Duși la casele romilor din Bozânța Mică, ”sclavilor” li se luau actele de identitate dar și telefoanele mobile astel încât să nu mai poată lua legătura cu familia sau cu Poliția. ”Ulterior, după ce victimele ajung la domiciliile membrilor grupării, aceştia exercită asupra lor violenţe fizice şi verbale pentru a-i determina să accepte din teamă exploatarea prin forma obligării acestora să muncească până la epuizare în gospodăriile lor, fără a fi plătiţi, fără a fi hrăniţi corespunzător şi lipsindu-i de posibilitatea de a părăsi locaţiile respective (reţinându-li-se ilegal actele de identitate, telefoanele mobile – pentru a-i împiedica să mai ia legătura cu persoane din exterior ori cu autorităţile – şi sechestrându-i în diverse anexe gospodăreşti ale căror uşi de acces sunt încuiate de către membrii grupării cu lacăte)”, mai arată procurorii DIICOT.
În 2016, procurorii DIICOT din Argeș au efectuat mai multe perchiziții în localitatea Berevoiești, județul Argeș, unde au găsit mai multe persoane legate cu lanțuri și exploatate prin muncă, în folosul unor romi din localitate. Curtea de Apel a decis să îi condamne pe membrii rețelei la pedepse cuprinse între cinci ani și două luni și 18 ani și zece luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de persoane.
Cît o să mai faceți pe ipocriții cu denumirea inventată „romi”, vă pregătiți pentru cînd vor fi majoritari și țara se va numi Rromânia?
Asta este denumirea etniei! Daca nu cunosti, taci. Nu te mai agita ca faci hipertensiune.
@ 15:13. La vîrsta mea de 66 ani știu prea bine că NIMENI în România nu le-a zis „romi” pînă în 1990! Mai aveți, totuși, răbdare pînă ajungeți majoritari. Doar că n-o să mai fie cine să lucrează să vă plătește „ajutoarili” să are și gura ta să mîncă ceva!
Rom sau tigani, cu ei nu faci treaba. Nu se vor integra in veci. Nu toti fura, e adevarat, insa respect pt lege nu are nici unul
Nu sunt rromi! Terminați cu prostiile! Sunt țigani !!!