Culinaria: Supă-cremă de ciuperci (4 porţii)

Ingrediente: ciuperci 600 g, ceapă 100 g, morcovi 120 g, ţelină 80 g, păstârnac 80 g făină 20 g, unt 40 g, ou l bucată, lapte 200 ml, sare 3-4 g, apă 1 litru.

Se curăţă zarzavatul, se spală şi se aşează cu apa pe foc, iar când totul este foarte bine fiert, se strecoară. Din lapte şi făină se pregăteşte un sos alb, în care se înăbuşă jumătate din cantitatea de ciuperci, apoi se adaugă din zeama în care a fiert zarzavatul şi se lasă să fiarbă foarte bine. Se trece totul prin sită şi se adaugă, împreună cu sarea, în restul de supă de zarzavat. Se adaugă şi restul de ciuperci, curăţate şi tăiate şi se mai dau câteva clocote. Când este gata, se adaugă oul, bătut cu puţin lapte şi untul. Se serveşte cu verdeaţă sau crutoane.

 

Leave a Comment