Polițiștii din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne efectuează peste 175 de percheziții în București și în județele Sălaj, Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.
”În data de 25 februarie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 175 de mandate de percheziţie domiciliară şi 19 mandate de aducere în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. Activităţile fiind desfăşurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice”, anunţă IGPR.
Perchezițiile se fac în cinci dosare penale și vizează o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care ar controla, direct sau prin interpuși, mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.
Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene, care pun în aplicare mandatele de percheziţie domiciliară. De asemenea, specialiştii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalităţii achiziţiilor intracomunitare de autoturisme de pe piaţa europeană.
Potrivit informațiilor obținute de la IPJ Sălaj, marți, erau în desfășurare două percheziții în municipiul Zalău. Pentru că acțiunile polițienești sunt în plină desfășurare, nu au fost date publicității, deocamdată, amănunte legate de percheziții ori alte acțiuni ce urmează a fi desfășurate de oamenii legii.
no da de aceea e stresat un director mare din Zalau/Salaj, care si-a luat anul trecut masini fara TVA? si totul era la mare secret !
Doar nu a fi merge nu lui Fort
Si Fort, si alti din anturajul lui !!! Au ei un prieten in grup, care aduce masini scumpe din Europa fara TVA.
Cand intrebi cate un samsar care e smecheria, toti zambesc si spun ca asta nu este pentru oricine.
nu mi se pare ca e mare smecherie acolo,sa fim seriosi ,astia au facut o evaziune simpla cu niste firme,efectiv nu au bagat masinile in contabilitate,trebuie sa fi cretin sa faci asa ceva sau sa ai spate,samsarii persoane fizice si ei fac evaziune aducand mai multe masini dar asta momentan se considera contraventie,in cel mai rau caz primesc o decizie de impunere de la fisc adica va fi calculat un impozit,cat evalueaza fiscul ca trebuie sa platesti,deci practic daca aduci masini mai bine aduci pe persoana fizica,nici eu nu stiam asta am citit acum cateva luni pe un site auto.
Mi se pare o prostie ce au facut astia, au deschis astia niste firme au cumparat masini de lux din toate tarile,la multe masini au recuperat si tva,iar in romania au vandut masina la negru,fara factura,garantie etc.moartea mintii daca era masina pe persoana fizica nu pateau nimic maxim o contraventie daca aduceau prea multe,adica reuseau sa vanda multe masini,in cel mai rau caz plateau impozitul pe profit calculat de fisc ,asa cu evaziunea cu firmele astea ,prostii s au ales cu dosar penal.mare e gradina
pariu ca scapa toti ! la ce dosare fac procurorii si ce legi au facut parlamentarii pentru ai proteze pe infractori !!!
TOTI SCAPA !!!
mai ales ca cumparatorii „de buna credinta” sunt toti directori, sefi si patroni, sau alti smecheri de prin oras, si nu numai. Multe masini sunt duse la comanda in toata tara
Să plătească impozite zic, și retroactiv ,pt anii precedenți in care nu și au declarat veniturile,nu au plătit impozite ,DNA ce face?legea nu e lege pt toți????la toti li se înfundă odată și o data nu ??? S au îmbogățit peste noapte,cate viloaie s au înălțat din bani negrii? Bine că nu faceți percheziții,da un amarat care vinde pătrunjel îl amendați!!!
Of cum n aveti de lucru si va e ciuda pe oamenii astia care fac atatea eforturi sa aduca masini si se zbat si se agita…țțțț.. Acum v au gasit perchezitiile, is cateva milioane de lei evaziune… nu i asa mare bai! Oamenii is cinstiti, curati, voi le gasiti mereu nod in papura. Pai sunt directori, militari, sefi mari pe la firme si institutii, oamebi seriosi domnule!
Of of măi măi, tocmai în parohia lui Bologa, noul șef DNA să se întâmple asemenea fapte, și când te gândești că asta este principala atribuțiune al parchetului până recent condus de d-l respectiv….ce l-o fi recomandat oare pentru promovarea în funcție??
Vocea și talentul.
Toată sefimea de la politie in frunte cu Oltean, prietenul samsarilor de mașini , o vor lua în bot
s-a urlat pe evaziune de ani buni ,dar se pare ca la Bucuresti ii durea in basca. Ori unde mergi in Zalau e plin de samsari toti buni de lucru stau toata ziua prin peco la cafea si mai pun de o vanzare. Fraierii merg la schimb ,ei se plimba in masini de lux intricouri Puma si Addidas ca deh ne-am boierit.