Cand locuinta ta nu e legata la reteaua de gaz si cand nu vrei sa consumi foarte multa energie electrica folosind un boiler, o buna idee ar putea fi utilizarea unui model pe lemne. Cand e acesta potrivit si cand nu, ce avantaje si dezavantaje are? Iti vom spune in cele ce urmeaza.
In primul rand, un astfel de produs e achizitionat de regula de persoanele care locuiesc la casa. De ce? Pentru ca, asa cum ii spune si denumirea, are nevoie de lemne pentru a fi capabil sa incalzeasca apa, iar cand stai la bloc in mod clar nu reprezinta o solutie. La casa insa, e destul de simplu sa faci focul si sa te bucuri de o baie calda ori de cate ori ai nevoie.
Totodata, cumparand boilere pe baza de lemne sunt avantajati si cei care nu au incalzire in baie. Daca locuiesti la casa si nu ai centrala termica, cel mai probabil nu ai baia incalzita, ci pur si simplu lasi usa deschisa si se incalzeste din alta camera in sezonul rece. Daca folosesti insa un astfel de produs, se va incalzi si in incapere, ceea ce va fi foarte placut.
Boilerele pe lemne nu incarca de regula factura de energie electrica, ci functioneaza doar cu acest tip de combustibil. Exceptie sunt modelele care au diverse functii ce presupun conectarea la o retea de energie (dar consumul e destul de mic) sau cele de tip hibrid ce pot fi folosite si cu energie electrica si cu lemn.
Articolele de acest fel au insa si o serie de dezavantaje, iar noi vrem sa iti vorbim si despre ele, pentru a-ti face o idee cat mai clara.
Primul care ne trece prin minte e legat de combustibil. Trebuie sa asiguri mereu o cantitate suplimentare de lemn si ai nevoie si de spatiu pentru a-l depozita, asadar, ia in calcul acest aspect.
Apoi, sa nu uitam ca nu e la fel de simplu ca la alte variante, cand deschizi robinetul si vine apa calda. Aici trebuie sa faci focul, sa ai grija de el pentru a-l intretine, astfel incat sa obtii apa necesara.
Un alt dezavantaj e legat de intretinerea acestui tip de boiler, care trebuie facuta in permanenta, chiar si dupa fiecare utilizare. Trebuie scoasa mereu cenusa si curatat grilajul prin care aceasta trece (dupa fiecare foc), eliminate reziduurile lasate in urma arderii (saptamanal) si curatate mantalele externe, dar si focarul de cenusa (lunar).
Cand ai un boiler pe lemne trebuie sa ai mare grija si cand te afli in preajma lui si focul arde in interior, deoarece se pot atinge temperaturi destul de mari, care pot duce la accidente destul de grave. Ai grija sa nu fie prin preajma copiii.
Daca esti de parere ca un astfel de produs e potrivit pentru tine, alege-l cu grija si tine cont de criterii de selectie importante precum: capacitate, dimensiuni, tipul de montare, materiale sau pret.
Poti achizitiona articolul potrivit pentru tine si online, iar produsul va ajunge in posesia ta intr-un timp relativ scurt, fara a mai pierde tu timpul prin magazine.