Daniel Săuca
Fruntași în întrecerea capitalisto-europeană: România a înregistrat, şi în iulie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din cadrul Uniunii Europene (UE), 4,1 la sută, în creştere faţă de iunie (3,9 la sută) şi de peste două ori mai mare decât media la nivelul UE, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat (news.ro). În Sălaj, destul de probabil, inflația e mai mică, după județ.
Greu de crezut, la mintenaș 30 de ani de la „marea revoluție” din decembrie 1989: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat luni faptul că 80 la sută dintre manageri „nu au ce căuta” în sistemul de sănătate şi a adăugat că va fi grăbit procesul privind „implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri”, transmite Agerpres, citată de Hotnews. Dacă vor mai găsi manageri de spitale. Și pe la noi prin județ.
Din nou fruntași, plini de eroism, în întrecerea europeană: România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni (Agerpres). Sălajul face excepție. Nu mai avem pietoni, numai șoferi.
Incredibil: Rusia cere ca Transnistria să revină în componența Republicii Moldova (stirileprotv.ro). Nu m-aș mira: nu peste mult timp va cere reunirea republicii de peste Prut cu republica de la Caracal. Poate e „fake news”…
Dan Pavel pe FB: „Dacă nu faci distincția între profesioniști și diletanți, între politicieni serioși și demagogi ori corupți, înseamnă că nu ai învățat ceea ce este jurnalismul. Și nici nu înțelegi ce este politica. O parte enormă a publicului este complet needucat și nu face diferența între cei care promovează știri false (fake news) și cei care încearcă să răspundă la întrebările principale ale jurnalismului. Este același public care formează baza socială a cretinismului electoral, cu ajutorul căruia au rămas la putere forțele politice aduse la putere de Ion Iliescu”. Și nu numai. Și prin Sălaj.
De acord cu Mircea Morariu: „Curg nenorocirile în cascadă peste România. Spaţiul mioritic lasă impresia că s-ar fi metamorfozat, de la sfârşitul lunii iulie încoace, de când cu tragedia de la Caracal, într-un imens studio de televiziune în care 24 de ore din 24 nu se difuzează decât veşti mereu reîmprospătate în specificul buletinelor până mai adineauri îndeobşte cunoscute sub genericul «Ştirile de la ora 5»“(adevarul.ro). Vacanțe plăcute în continuare!